Hlavní obsah

Dva zápasy po sobě jsme nedali gól ze hry, ale máme čtyři body, oddechl si litvínovský gólman Francouz

Litvínov

Nelichotivý rekord dosavadního průběhu sezóny přinesl extraligový duel mezi hokejisty Litvínova a Zlína, který možná i vinou televizního přenosu sledovala nejnižší návštěva ročníku. Necelé dvě tisícovky diváků marně čekaly na gól až do prodloužení, takže severočeský tým se postaral o unikát. Dva zápasy po sobě v rozmezí tří dnů odehrál na domácím ledě po pětašedesáti minutách bez branek! A stejně jako v neděli proti Slavii dovedl bitvu k vítězství 1:0 po samostatných nájezdech! Rozhodující gól do zlínské sítě vstřelil Robin Hanzl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz.

Článek

Litvínovský gólman Pavel Francouz tak udržel čisté konto už 135 minut. Jeho protějšek Luboš Horčička vychytal také druhou nulu po sobě (předtím v neděli v Liberci!) a drží neprůstřelnost 125 minut.

Pavel Francouz ocenil týmový výkon celého mužstva. „Je paradoxní, že jsme nedali za dvě utkání branku ze hry a přesto jsme získali čtyři body. A když se gólmanovi podaří dvě čistá konta za sebou, tak je to vzácnost. Jsem za to šťastný. Kluci mi hodně pomáhali. Nejhůř mi bylo asi na začátku, kdy na nás hosté vlítli. Občas puk poskakoval kolem brankové čáry a zavánělo to gólem. Nakonec jsme měli i štěstí," líčil litvínovský brankář.

A jak viděl nájezdy? „Zlínští hráči jsou šikulové, proměnila dvě penalty ze tří. Ale naši hráči byli tentokrát šikovnější," usmál se Francouz. Mrzela ho ponurá atmosféra. „Lidí přišlo málo. Nepřipadal jsem si ani jako při extraligovém zápase," svěřil se gólman.

Hořava: Tohle nepamatuji!

Asistent litvínovského trenéra Miloslav Hořava si oddechl: „Potřebujeme sbírat body a je neobvyklé, že se nám to daří i bez vstřelených gólů. Nepamatuji se, že by moje mužstvo hrálo dvakrát doma po sobě 0:0. Mohli jsme rozhodnout už dříve v přesilovkách, které nám zatím nefungují. Nejtěsnější vítězství po nájezdech ale bereme všemi deseti. Vždyť jsme hráli proti jednomu z nejlepších celků extraligy, který vzbuzuje respekt."

Litvínov rozšířil svou sérii na šest výher a bodoval i ve dvanáctém ze třinácti posledních zápasů po příchodu trenérů Rulíka a Hořavy. A Severočeši utnuli také šňůru deseti porážek proti Zlínu, takže jejich radost byla dvojnásobná.

Asistent zlínského trenéra Juraj Jurík zhodnotil dvě vystoupení týmu na severu Čech: „Z Liberce a z Litvínova vezeme dohromady čtyři body, což je pro nás dobrá bilance. Věděli jsme, že Litvínovští jsou v poslední době nebezpečným soupeřem, který neprohrává a důsledně bojuje."

Reklama

Související témata: