Hlavní obsah

Ruka? Vítězný gól jsem dal pupkem, hájil se útočník Komety Hruška

Brno

Prohrávali už 1:3, ale dokázali skóre otočit a získat všechny tři body. Hokejisté Komety zdolali v úterním extraligovém duelu Pardubice 5:4, vítězný gól zaznamenal pět a půl minuty před koncem útočník Jan Hruška, i když jeho trefu "pupkem" ještě musel posoudit videorozhodčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Komety Brno se radují z branky.

Článek

„Po Brendlově střele se puk odrazil od zadního mantinelu a já jsem se ho snažil dopravit do branky tělem, jak jsem to nedávno viděl na futsale. Do sítě se mi odrazil od pupku," usmíval se po zápase Hruška.

Jeho trefu nechali sudí prohlédnout na videu a nakonec ukázali do středového kruhu. „Velká škoda, že tak kvalitní střetnutí musel rozhodnout sporný moment," litoval slovenský gólman Pardubic Július Hudáček. „Já jsem přesvědčený o tom, že Hruška usměrnil puk do branky rukou. A to dokonce aktivním pohybem. Když to ovšem videorozhodčí posoudil jinak, nic nenadělám," tvrdil zklamaně.

Brněnský forvard si ovšem trval na svém. „Snažil jsem se ruce přimknout co nejvíc k tělu," vysvětloval Hruška. Mínil, že si diváci tentokrát v ne zcela zaplněném hledišti přišli na své. „Pardubice nepřijely jen bránit a my jsme se také snažili hrát hodně dopředu. I proto to byl tak zajímavý zápas," přemítal.

Hudáčka mrzelo, že jeho tým udržel dvoubrankové vedení pouhých sedm minut. „Tak dobře rozehrané utkání jsme neměli ztratit. Dopustili jsme se v obraně zbytečných chyb. Štve mě, že z tak krásného střetnutí nemáme ani bod. Musíme bojovat dál," vyhlížel už raději páteční duel s Litvínovem.

Vysokou úroveň zápasu předloňských finalistů extraligy si pochvalovali také oba trenéři. „I my jsme tentokrát udělali dost chyb v obraně, avšak cením si, že kluci dotáhli utkání do úspěšného konce. Byla to ubojovaná výhra," tvrdil kouč Komety Vladimír Kýhos.

Jeho protějšek, trenér Pardubic Zdeněk Venera, si liboval, že se hrálo v oboustranně vysokém tempu. „Bylo to vyrovnané střetnutí, šance si vypracovala obě mužstva. Nakonec se prosadil soupeř díky Hruškově důrazu v brankovišti. Puk do sítě doslova protlačil," konstatoval posmutnělý Venera.

Reklama

Související témata: