Hlavní obsah

Liberecký Derner má zastavenu činnost na dva zápasy

Hokejový obránce Lukáš Derner z Liberce má od disciplinární komise extraligy zastavenu činnost na dvě utkání za faul na beka Třince Tomáše Linharta v úterním zápase 27. kola nejvyšší soutěže. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký obránce Lukáš Derner

Článek

Derner fauloval Linharta v 7. minutě zápasu, který nakonec Liberec vyhrál 4:1. Rozhodčí Pavel Mikula a Roman Polák hráče vyloučili za zásah do oblasti hlavy a krku na pět minut a do konce utkání.

"Zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče, ve snaze zastavit jeho pohyb k brance a kotouč mu vypíchnout. Současně však došlo k aktivnímu pohybu rukou proti směru jízdy protihráče, a to v takové výšce, že prokazatelně došlo k zásahu v oblasti hlavy a krku," uvedl předseda komise Karel Holý.

Libereckému bekovi hrozil i vyšší trest. Ale vzhledem k tomu, že Linhart pokračoval ve hře a Derner nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, má činnost zastavenu na dvě utkání. Tygrům bude chybět v zápasech proti Plzni a Litvínovu.

Reklama

Související témata: