Hlavní obsah

Docela mi to v útoku jezdilo, usmíval se bitkař Kočí po návratu do sestavy Sparty

Josef PešoutSport.czPrávo

Obrovský bodový rozdíl v tabulce hokejové extraligy mezi suverénním lídrem Spartou a posledním Chomutovem byl znát i ve vzájemném zápase obou týmů na severočeském ledě. Pražané snadno dokráčeli k jasnému vítězství 7:0 nad odevzdaným soupeřem, poprvé v sezóně se na ledě v rudém dresu objevil i známý bitkař David Kočí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vyhlášený bitkař David Kočí z pražské Sparty.

Článek

Kromě osvědčených tahounů Rolinka, Tona, J. Hlinky, Kumstáta a dalších na sebe upozornil ve sparťanském dresu i David Kočí, který nastoupil trochu nečekaně v útoku.

„Nehrál jsem půl roku, ale po třech týdnech tréninku jsem se cítil docela v pohodě. Trenéři se mnou počítají do útoku. Začal jsem jako třináctý útočník a v průběhu utkání jsem se dostal do hry. Jsem velice spokojený. Docela mě překvapilo, že mi to jezdilo. Čekal jsem premiéru daleko horší. Ale únava asi přijde až pár hodin po zápase," usmíval se urostlý hokejista, který málem vstřelil i svůj první gól ve Spartě.

„Viděl jsem zblízka, že jsme skórovali, ale byl jsem si jistý, že jsem puk netečoval. Necítil jsem, že bych kotouč zasáhl," přiznal Kočí, který má ze hry Sparty dobrý pocit. „Klukům to výborně šlape. Makají bez ohledu na to, proti komu nastupují. V Chomutově nám hodně pomohlo, že jsme dali dva a možná i tři šťastné a tudíž z pohledu soupeře laciné góly, a to zápas definitivně zlomilo v náš prospěch," rekapituloval zkušený borec.

Objeví se na ledě v sobotu ve šlágru s Plzní? „Ve vrcholovém sportu nevíte, co přinese další den. To je spíš otázka na trenéra Jandače, ale jsem dohodnutý, že když bude potřeba jít na tvrdé zápasy, tak budu k dispozici. Moje role z loňska se nemění," prohodil Kočí, který ve Spartě také pracuje jako asistent trenéra Gefferta u staršího dorostu. „Moc mě to baví a tím, že znovu trénuji s áčkem, se snažím využít i poznatků z extraligy," dodal navrátilec do sparťanské sestavy.

Chomutovské zklamání

Zatímco na sparťanské straně panovala spokojenost z pohodového vítězství, chomutovští hokejisté jen kroutili hlavami nad dalším debaklem. Ani brankář Martin Růžička netajil zklamání z výsledku.

„Sparta nás předčila v chytrosti a taktice. Hraje nesmírně jednoduše a účelně podle toho, co potřebuje, a v tom je její největší přednost. Hosté i při pětibrankovém náskoku pečlivě bránili, přitom mohli v defenzivě polevit a věnovat se jen útoku."

Růžička odstoupil po čtvrté inkasované brance. „Proti střelám jsem měl často zakrytý výhled, puk byl špatně vidět. Ale s každým gólem se dá něco dělat. Ke konci jsme se rozsypali. Nálada v kabině není bůhvíjaká," klopil zrak chomutovský brankář.

Reklama

Související témata: