Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 4:2Liberec poprvé v sezóně porazil Plzeň, dvakrát se trefil Urban

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Urban 1 : 0
22. Indrák 1 : 1
23. Bulík 2 : 1
25. Lev 2 : 2
48. Bartek 3 : 2
57. Urban 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce zvítězili v předehrávaném souboji 28. extraligového kola nad Plzní 4:2 a ve třetím vzájemném zápase sezóny slaví první výhru. Severočeši tak navázali na úterní vítězství z Třince a poskočili do první desítky přes Litvínov, naopak Plzeň prohrála po sérii tří výher a nevyužila tak možnosti posunout se na druhou příčku. O osudu utkání rozhodl svou přesilovkovou brankou ze 48. minuty liberecký střelec Martin Bartek, dva góly Bílých Tygrů zaznamenal Tomáš Urban.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu utkání proti Plzni, liberecký Tomáš Urban.

Článek

Do utkání vstoupily oba týmy poměrně ospale. V první šanci se ocitl až v sedmé minutě domácí Čakajík, Mensator jeho střelu z mezikruží vyrazil betonem. První přesilovku utkání si zahráli rovněž domácí, proti tvrdým střelám Hunkese a Čakajíka zasáhl připravený Mensator.

Početní výhodu Severočeši sice nevyužili, krátce po jejím skončení se však radovali z vedoucího gólu. Valský vybojoval za brankou kotouč a mezi kruhy našel ideálně postaveného Vlacha, jehož střelu ještě lehce tečoval Urban. Přesilovou hru si zahráli také hosté, ale mohli znovu inkasovat. Vlach v nájezdu dvou na jednoho volil střelu, která jen těsně minula pravou tyč Mensatorovy branky.

Krátce po začátku druhé třetiny se Škoda dočkala vyrovnávací branky. Indrák využil nedorozumění Schwarze s Čakajíkem za brankou a pohodlně zasunul puk do opuštěné klece. Z vyrovnání se však Západočeši neradovali příliš dlouho. Za necelou minutu využil početní výhodu přesnou ranou pod horní tyč Bulík a vrátil Bílým Tygrům vedení.

Plzeňští ale rovněž přispěchali s rychlou odpovědí. Po krásné Indrákově přihrávce dával do prázdné branky Lev a znovu vyrovnal - 2:2. Strhnout vedení na stranu Plzně mohl Dvořák, trefil však pouze tyč. Poté se několikrát vyznamenal Mensator, který postupně lapil úniky Nedvěda a Urbana a také velkou šanci Pospíšila.

Ideální příležitost jít do vedení měla Plzeň na začátku třetího dějství, kdy hrála dlouhou přesilovku pět na tři. Severočeši se však s vypětím všech sil ubránili, když proti Vlasákově střele zastoupil Schwarze na brankové čáře Výtisk.

Promarněná šance musela Západočechy mrzet dvojnásob, protože následnou libereckou přesilovou hru využil po parádním Bulíkově pasu střelec Bartek a opět strhnul vedení na stranu domácích. Plzeň se tlačila do útoku, její šance ale končily na spolehlivém Schwarzovi. Udeřilo tedy opět na druhé straně, když Nedvěd vybídl Urbana a ten svou druhou brankou v utkání vnesl na hokejky domácích potřebný klid. Závěr zápasu už si Liberečtí pohlídali.

28. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. T. Urban (J. Vlach, Valský), 23. Bulík (Výtisk, Hunkes), 48. Bartek (Bulík, Nedvěd), 57. T. Urban (Nedvěd, Dušek) - 22. Indrák, 25. Lev (Indrák, Pletka). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 3327.
Liberec: Schwarz - Hunkes, Vitásek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Kolmann, Šimek - T. Urban, Nedvěd, Dušek - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Zacha, J. Vlach - Bulíř, Pospíšil. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Plzeň: Mensator - Jiří Hanzlík, Seman, J. Jeřábek, D. Boháč, Mozík, Marcel - Duda, Kašpařík, Vlasák - Indrák, Lev, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Schleiss, Vlček, Holec. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice