Hlavní obsah

Hradec udolal Třinec a upevnil si druhou příčku. Pardubice zastavily rozjetý Litvínov

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové porazili v pátečním utkání 28. kola Tipsport extraligy před vlastním publikem Třinec 2:0 a upevnili si v tabulce druhé místo. Po předchozích šesti výhrách padl Litvínov, který podlehl domácím Pardubicím 2:3. Karlovy Vary utnuly pětizápasovou šňůru venkovních porážek, když vyhrály ve Vítkovicích 4:0. Zlín si ve svém hájemství poradil s Kladnem 3:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický útočník Tomáš Nosek se raduje z vedoucí branky proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Hradec skóroval proti Třinci již po devatenácti sekundách hry, kdy po pěkném Šimánkově pasu rozvlnil síť Mertl. Na další gól si však diváci museli počkat až do 58. minuty, do prázdné klece pojistil výhru Mountfieldu při power play Šimánek. Čtvrté čisté konto v sezóně udržel brankář Kantor, jenž si v utkání připsal 22 zákroků.

Východočeši zvítězili před svými fanoušky pošesté za sebou. Na lídra ze Sparty ztrácí devět bodů. Oceláři si připsali čtvrtou porážku v řadě.

Vary vezou z Vítkovic tři body

Energie měla na vítkovickém ledě skvělý start. Přečíslení dva na jednoho ještě Zaťovič nevyřešil podle představ, chuť si ale spravil v 10. minutě, kdy po přesné Balánově přihrávce poslal svůj tým do vedení.

V 17. minutě pak lázeňský celek navýšil náskok. Micka v samostatném úniku překonal Dolejše a ve svém třetím startu za Vary slavil premiérový gól. V 35. minutě pak přidal třetí branku Dresler a tříbodový zisk Západočechů stvrdil v 50. minutě Vlach, jenž využil trestné střílení. První nulu v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže vychytal gólman Závorka.

Ostravané znovu potvrdili, že se jim v této sezóně před svými diváky nedaří. V patnácti domácích duelech se z výhry radovali jen šestkrát.

Berani bodovali doma podesáté v řadě

Zlín si potřebný náskok nad Kladnem vytvořil v první polovině střetnutí. Již v 3. minutě se trefil Balaštík a v 15. minutě zvýšil na 2:0 Řezníček. Ve 33. minutě pak ukončil gólový půst Köhler. Křídelník Beranů skóroval v extralize po dlouhých 22 zápasech.

Rytíři v závěrečné části porážku už pouze zmírnili. V 51. minutě se prosadil Hořava a o pět minut později také reprezentační zadák Doudera. Středočeši klesli v tabulce na předposlední místo o bod za Karlovy Vary. Zlín doma bodoval již desetkrát za sebou.

Pardubice zdolaly Litvínov

Po dvou porážkách zabraly Pardubice, které porazily Litvínov 3:2 a přerušily soupeři šestizápasovou sérii výher.

Východočechům zajistil dvoubrankové vedení Nosek se Zohornou. Ve 33. minutě sice snížil Posmyk, pětašedesát vteřin před druhou sirénou ovšem Kousal upravil na 3:1. Verva už stačila v závěrečné periodě jen zkorigovat stav, když se trefil Jánský.

Hokejová Tipsport extraliga, 28. kolo
Předehráno ve čtvrtek
Chomutov - Sparta 0:7
Liberec - Plzeň 4:2
Slavia - Brno 3:0
Pátek
Vítkovice - Karlovy Vary 0:4
Branky: 10. Zaťovič, 17. Micka, 35. Dresler, 50. Roman Vlach z tr. střílení.
Zlín - Kladno 3:2
Branky: 3. Balaštík, 15. Řezníček, 33. Köhler - 51. M. Hořava, 56. Doudera.
Pardubice - Litvínov 3:2
Branky: 3. T. Nosek, 31. T. Zohorna, 39. Kousal - 33. Posmyk, 48. Jánský.
Hradec Králové - Třinec 2:0
Branky: 1. Mertl, 58. Šimánek.

Reklama

Související témata: