Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 0:4Vítkovice podlehly Karlovým Varům a doma podeváté prohrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Zaťovič 0 : 1
17. Micka 0 : 2
35. Dresler 0 : 3
50. Vlach (trestné střílení) 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic podlehli ve 28. kole Tipsport extraligy Karlovým Varům 0:4 a v sezóně utrpěli už devátou porážku na domácím ledě. Ostravané podali zoufalý výkon, za celý zápas si nevypracovali vyloženou šanci a brankáři Tomáši Zázvorkovi maximálně usnadnili cestu k první vychytané nule v ročníku. Energie zabodovala počtvrté v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karlovarští hokejisté se těší z gólu proti Vítkovicím, který vsítil Tomáš Micka (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

Namísto mikulášské nadílky musel být páteční zápas pro vítkovické fanoušky hotovým utrpením. Svěřenci Petera Oremuse v něm předvedli jedno z nejhorších představení na vlastním ledě a dokonale navázali na bídu domácích utkání v této sezóně.

Už úvod byl z vítkovické strany nemastný a vlažný. Hosté si v rozhárané první desetiminutovce snadno uhlídali rozpačitý soupeřův pokus o tlak a prvním gólem naklonili vývoj silně na svou stranu. Vítkovice pykaly za neobsazení Zaťoviče před brankou, který po rychlé přihrávce Balána střelou bez přípravy nedal v deváté minutě Dolejšovi šanci.

Inkasovaný gól všechno ještě zhoršil. Domácí upadli do hokejového komatu, ruce jim sevřela křeč a skoro u všeho byli později. Jejich rozložení trefně vystihla situace u druhého gólu - po chybě domácích na útočné modré čáře se řítili tři karlovarští hráči sami na gólmana Dolejše a Micka umístěnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Dresler s Vlachem pojistili náskok

Vítkovický zmar v prostředním dějství kulminoval. Zatímco domácí na ledě jen paběrkovali, svižnější soupeř počítal nevyužité šance. Balán nedokázal v přesilovce puk z metru za překonaným Dolejšem doklepnout do prázdné branky, Zaťovičova zblokovaná střela z úhlu těsně obloučkem těsně minula tyčku a při krátké přesilovce pět na tři znovu Zaťovič nepropasíroval puk na několik pokusů za gólmana.

Převahu Energie zúročil teprve exvítkovický obránce Dresler, který tečovanou střelou od modré čáry zlomil soupeře třetím gólem. O výhře Západočechů pak už nebylo pochyb. Faul Pastora na Vlacha ve vyložené šanci jim nabídl ještě trestné střílení, které Vlach s přehledem proměnil. Výhra hostů mohla být klidně i vyšší, další možnosti však zlikvidoval brankář Dolejš.

28. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Zaťovič (Balán, Pohl), 17. Micka (Kytnár), 35. Dresler (Kytnár, Micka), 50. Roman Vlach z trestného střílení. Rozhodčí: Gofman (Rus.), Hribik - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 3884.
Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kovář, Kudělka, Pastor, Bail - J. Káňa, Burger, Szturc - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, E. Němec, Húževka - Kucsera, Valčák, Vandas. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý - Zucker, Roman Vlach, Koblasa - Micka, R. Hruška, Kytnár. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice