Hlavní obsah

Vary využily domácího soužení Vítkovic a podruhé v sezóně uspěly na ledě soupeře

Ostrava

Hokejisté Vítkovic prohráli v extralize už deváté z patnácti domácích utkání. Na ostravském ledě v pátek dokázaly zvítězit i Karlovy Vary, pro něž to byla venku teprve druhá výhra v sezóně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Karlových Varů slaví druhý gól na ledě Vítkovic, který vstřelil Tomáš Micka (zcela vpravo).

Článek

Domácí hanebným výkonem rozhněvali fanoušky, kteří houfně odcházeli. Na konci zápasu jich v hledišti z původního počtu nezbyla ani třetina. „Začali jsme děsně vlažně a rovnou si koledovali o gól," soukal ze sebe útočník Petr Strapáč. „Jakmile jsme dostali druhý, jako vždycky na nás padla deka. Vary si pak hrály, co potřebovaly, hlavně perfektně bránily," litoval vítkovický hráč už tradičního soužení na vlastním ledě.

Druhý karlovarský gól, po němž se Vítkovice ocitly pod zmíněnou dekou, vstřelil Tomáš Micka. „Neudělali jsme jedinou chybu, proto domácí neměli žádnou šanci. Do puntíku jsme splnili taktické pokyny trenérů," těšilo útočníka, který se trefil poprvé od trejdu ze Slavie.

Kapitán Martin Zaťovič, jenž skóre utkání otevřel, viděl dvě příčiny úspěchu hostů. „Když dáme první branky my, hrajeme vždycky dobře. Hlavně zodpovědně bráníme. Rozhodlo pak také to, že jsme si dokonale pohlídali nejlepší vítkovický útok Huna, Roman, Svačina."

Třetím karlovarským střelcem byl Jan Dresler, který přitom vyrůstal ve vítkovickém klubu a rodinu má pořád v Ostravě. „Šancí jsme měli opravdu hodně. Umožnily nám je svým stylem Vítkovice, které když prohrávaly, tak se tlačily dopředu s marnou snahou něco udělat se skóre a my jim tam jezdili do otevřené obrany."

Reklama