Hlavní obsah

Vítkovice si nechtějí nechat uniknout postup

PRAHA

O složení finálové dvojice play-off hokejové extraligy může být jasno už ve středu večer. O postup do souboje o titul extraligového krále budou na vlastním ledě usilovat hráči Vítkovic, kteří v semifinálové sérii s obhájcem trofeje ze Zlína vedou 3:2. První mečbol Ostravané neproměnili, podruhé už zaváhat nechtějí.

Článek

Vítkovice měly postup na dosah už na Velikonoční pondělí, vedly ve Zlíně 2:0. Jenže soupeř dokázal vývoj utkání otočit a nakonec dotáhl páté semifinále k vítězství 5:2. Podobný scénář před vlastními diváky už Vítkovičtí ve středu nechtějí dopustit.

Kdo vyhraje šestý zápas semifinále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Nesmí se to opakovat. Nemůžeme dostávat laciné branky a dělat chyby, které nás připravily o úspěch v pondělí. Bude to úplně jiné utkání," slibuje kouč Vítkovic Vladimír Vůjtek na stránkách klubu.

Série Zlína s Vítkovicemi je nabitá emocemi. Druhý zápas série vyvrcholil hromadnou bitkou, o neustálé strkanice není nouze. Vyostřený byl i závěr zatím posledního vzájemného střetnutí a vítkovický kouč prý musel své svěřence hodně krotit. "Teď už to dělat nemíním. Budeme hrát tvrdě, dohrávat souboje, ale samozřejmě čistě a v mezích pravidel," tvrdí zkušený kouč.

Do sestavy domácích se ve středu vrátí útočník Petr Hubáček, jenž neodehrál tři utkání po zákeřném faulu na zlínského Jaroslava Kristka. Z původního trestu pěti zápasů mu totiž Asociace profesionálních klubů dva umazala.

"Každý, kdo sérii sleduje, musí mít svůj úsudek. Nás druhá strana neustále osočuje, že jí chceme zranit hráče, a většina kontaktů s hráči soupeře zatím končí filmováním a teatrálními pády," nebral si servítky Vůjtek.

Zlín cítí psychickou výhodu

Trenér Zlína Ernest Bokroš pořád silně postrádá zraněné forvardy Lešku s Bonkem, přesto ale věří, že Hamé pondělní výhrou získalo psychickou převahu. "Psychická výhoda by nyní měla být na naší straně. Je mi jasné, že Vítkovice budou chtít využít domácího prostředí k rozhodnutí série. Věřím však odpovědnému přístupu našich hráčů, poctivou hrou v defenzivě se pokusíme nepustit soupeře k získání náskoku," líčil slovenský kouč.

Bokroš ke strategickému plánování přizval i starší opory mužstva. "Vymýšleli jsme taktiku a systém hry, který by měl na Vítkovice platit. Byli u toho i starší a zkušenější hráči. Chtěl jsem, aby do toho vložili i své myšlenky," uvedl trenér Zlína.

Jedna z opor Valachů, Roman Hamrlík věří, že domácí prostředí nebude pro Vítkovice až takovou výhodou. "Budou pod tlakem, my nemáme co ztratit. Jedeme si pro výhru. Ve hře pět na pět jsme lepší, nesmíme se nechat zbytečně vylučovat," doufá v disciplínu mužstva.

Ondřej Veselý, jenž je spolu s Peterem Barinkou nejproduktivnějším hráčem Zlína v play-off, radí šetřit síly. "Bude rozhodovat vůle, fyzických sil už moc není. Na větším hřišti se nesmíte dostat do velkého vytížení. Zůstávat déle na ledě se nevyplatí, výhodnější je rychleji střídat a nechodit do soubojů tak ostře, jako na užším hřišti.," řekl.

Semifnále play-off, 6. zápas
VÍTKOVICE - ZLÍN, stav série 3:2
Chtějí zlepšit proměňování šancí, už nastoupí HubáčekAbsenci Lešky s Bonkem chtějí znovu nahradit ohromnou vůlí.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín