Hlavní obsah

Chomutovský útočník Divíšek byl zklamaný z prohry i svého výkonu

Brno

Chomutovský hokejový útočník Tomáš Divíšek se v neděli vracel zklamaný z Brna, kde v minulých sezónách patřil k oporám Komety. Na ledě bývalého zaměstnavatele utrpěl jeho nynější tým porážku 2:4 a dál se krčí s velkou ztrátou na dně extraligové tabulky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejisté Chomutova (ilustrační foto).

Článek

"Bohužel jsme zase nevyhráli. Přitom náš výkon nebyl špatný, ale tři body jsme nechali Kometě," litoval Divíšek. Byl kritický i k vlastnímu výkonu. "Bohužel jsem nehrál tak dobře, jak bych chtěl. V Brně mi to prostě nevychází. Nevím, co je příčinou. Nedaří se mi moje hra," dodal Divíšek.

Jedním z důležitých okamžiků zápasu byla v závěru první třetiny dvouminutová přesilovka Chomutova pět na tři, při níž mohli Piráti zvýšit jednobrankový náskok. "Při takové výhodě se musí dát gól. Pak udělali zkušení spoluhráči dvě hrubé chyby a za stavu 3:1 si už Kometa vítězství pohlídala," uvedl Divíšek.

Naše hra není špatná, míní Divíšek

Chomutov byl nicméně jedním z mála týmů v této sezóně, který dokázal Kometu v jejím prostředí hodně potrápit. "Nehrajeme tak špatně, jaké jsou naše výsledky. Se Spartou jsme byli v minulém kole polovinu zápasu lepší, ale to nikdo nevidí a o bodech rozhodují góly. My dostaneme branky snad ze všech příležitostí soupeře. Například dnes jsme mohli dát čtyři až pět gólů. Máme dobré herní úseky, ale potom se sesypeme," poukázal Divíšek na křehkou psychiku mužstva.

Nálada v týmu je po série proher špatná. "Dřeme na trénincích, ale bohužel to není vidět. Lámou nás chyby, když prohráváme, tak na nás lidé pískají. Nevíme, co s tím. Odnaučili jsme se vyhrávat, což je v hokeji to nejhorší. Věřím, že krizi překonáme a herně se zvedneme," řekl druhý nejproduktivnější hráč Pirátů.

Divíšek ještě před dvěma lety pomohl Brnu až do finále extraligy, letos v lednu jej ale Kometa, která se dostala v závěru minulé sezóny do krize, vyměnila s Chomutovem za Patrika Lušňáka. Přesto Divíšek nedá na jihomoravskou metropoli dopustit. "Do Brna se vždycky těším. Mám na zdejší působení hezké vzpomínky," řekl.

Reklama

Související témata: