Hlavní obsah

Kapitán Liberce Nedvěd se vrhl na rozhodčí a musel pod sprchy. Bílí Tygři pak utrpěli debakl

Litvínov

Takhle si asi kapitán libereckých hokejistů Petr Nedvěd extraligový zápas v předvečer svých pondělních 42. narozenin nepředstavoval. V Litvínově pro něj severočeské derby nedobrovolně skončilo už po sedmi minutách.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd (vpravo) byl za nesportovní chování v první třetině vyloučen do konce utkání.

Článek

Při katastrofálním úvodu Bílých Tygrů, kteří po druhém inkasovaném gólu vyměnili brankáře Schwarze za Melicherčíka a rázem kapitulovali i potřetí, se zkušený centr a nejproduktivnější hráč mužstva z trestné lavice doslova vrhl na sudí v jejich kruhu. A za nesportovní chování vyfasoval trest na pět minut a trest ve hře a musel předčasně pod sprchy. A záhy Liberec obdržel čtvrtou branku. Nakonec Litvínov dal šest gólů z přesilovek, z toho čtyři v početní výhodě o dva hráče, a vyhrál 8:3. Zápas nabídl i dva hattricky v podání hostujícího Bulíka a domácího Hübla.

Nedvěd sledoval po svém nuceném odchodu z hrací plochy zbytek zápasu za mantinelem a dvě minuty před koncem rozmrzele odešel do kabiny a následně i beze slov zmizel ze stadiónu.

Liberecký trenér Pavel Hynek ke kapitánovu zkratu poznamenal: „Hlavní rozhodčí mi vysvětloval, že Petr na trestné lavici sudím zatleskal. Udělal nějaké gesto a za to dostal další trest a snad následovaly jakési komentáře. Každopádně mě mrzí, že nám bude Nedvěd scházet minimálně jedno utkání, tedy zrovna v pátek se Spartou, což je škoda. Nechtěl bych ale bezprostředně po zápase v Litvínově ventilovat, jestli v souvislosti s Nedvědovým trestem přijdou opatření uvnitř klubu."

Hattrick Bulík završil v oslabení tří proti pěti

„Petr Nedvěd je obrovskou osobností, která nám chyběla. Měl emoce, nervy a trošku vybuchl. I to se stává. Musíme se z toho ponaučit," konstatoval liberecký útočník Tomáš Bulík, který dal hattrick. Završil jej přitom gólem v oslabení tří proti pěti! „Vystihl jsem nepřesnou litvínovskou nahrávku a jel jsem sám na brankáře. Bylo v tom zřejmě i podcenění ze strany soupeře. Takhle laxně by asi nehrál přesilovku za dramatičtějšího stavu, ale v té chvíli už výrazně vedl."

Litvínovské tři góly zaznamenal Viktor Hübl. „Pokud dobře počítám, tak to byl můj sedmý hattrick v extralize, ale nejsem si jistý. Když jsem dal druhou branku, přijel za mnou Martin Ručinský a říkal mi: Teď budeme hrát na tebe. Asi kluci chtěli, abych něco za ten hattrick zaplatil do kasy," usmíval se kanonýr. A vyjádřil se i k Nedvědovi: „Měl ke svému jednání zřejmě nějaký důvod. To se stane, že hráč má svou pravdu a rozhodčí tvrdí něco jiného."

Útočník Martin Ručinský je s Nedvědem velký kamarád. „Vím, že byl vyloučen do konce, ale neznám podrobnosti. Něco se asi odehrávalo u trestné lavice. Po zápase jsem s Petrem nemluvil."

Reklama

Související témata: