Hlavní obsah

Čtyři góly za dva zápasy. Bulík má střeleckou formu a věří, že Tygři potrápí i Spartu

Litvínov

Tomu se říká střelecká produktivita. Liberecký hokejový útočník Tomáš Bulík vstřelil v extralize čtyři góly ve dvou zápasech během tří dnů. Jednou trefou se podílel na vítězství Bílých Tygrů nad Plzní (4:2), poté si připsal hattrick do sítě Litvínova při porážce 3:8. Není divu, že ani po svém špičkovém individuálním výkonu nijak nejásal. Mrzel ho debakl na ledě severočeského rivala.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Liberečtí hokejisté slaví gól v Třinci, který vstřelil Petr Nedvěd (třetí zprava). Zleva radující se spoluhráči Tomáš Bulík, Jan Výtisk, Martin Bartek a Jiří Hunkes.

Článek

„V Litvínově jsme chtěli hrát ze zabezpečené obrany. Ale od začátku jsme moc faulovali, víckrát jsme šli do oslabení tří proti pěti. Za to jsme pykali, soupeř takové výhody využil," uznal Bulík, že Liberci se z týmového hlediska zápas moc nevydařil.

Svůj první hattrick v české extralize slovenský střelec hodnotil s rozporuplnými pocity. „Tři góly pokaždé potěší. Ale raději bych je dal ve vítězném zápase. Když jsem snížil na 1:4 z našeho pohledu, trošku jsme vycítili šanci na další branku a třeba by se pak utkání zdramatizovalo. Jenže Litvínov si další průběh pohlídal," rozebíral Bulík, který dal svůj třetí gól v oslabení tří proti pěti. „Je to asi rarita," glosoval svůj počin.

Liberečtí mají až do pátku čas přemýšlet nad chybami z Litvínova. Poté je čeká atraktivní zápas doma se Spartou. „Po krátkém volnu se začneme soustředit na duel s lídrem. Všude slyšíme, že to bude nejtěžší soupeř v sezóně. Ale v extralize není nikdo lehkým protivníkem. Myslím, že proti favoritům se dokážeme vytáhnout," naznačil Bulík odhodlání.

„ Věřím, že se vyburcujeme ke kvalitnímu výkonu a vyhrajeme. Momentálně balancujeme mezi desátým a jedenáctým místem v tabulce. Chtěli jsme být víc nahoře, ale srážejí nás výkyvy a kolísavé výsledky. Potřebujeme uhrát nějakou vítěznou sérii," poznamenal hokejista, který stejně jako spoluhráči lituje následující absence kapitána Petra Nedvěda v boji se Spartou kvůli jeho disciplinárnímu prohřešku v Litvínově. „Škoda, že nám Petr bude chybět. Je to obrovská osobnost," dodal Bulík.

Reklama

Související témata: