Hlavní obsah

Moravská bitva pokračuje, Zlín srovnal po nájezdech

PRAHA-tv

Česká hokejová extraliga si na druhého finalistu ročníku 2004/05 musí počkat do pátku. Zlín totiž dokázal v šestém utkání semifinále vyhrát na ledě Vítkovic 4:3 po samostatných nájezdech a vynutil si sedmý rozhodující zápas. Vítkovičtí při nájezdech ani jednou neuspěli, za hosty obstaral rozhodující trefu Barinka. Sedmé utkání se hraje v pátek ve Zlíně.

Článek

Vítkovice už nastoupily s Petrem Hubáčkem, kterému byla odpuštěna část trestu za faul ve druhém semifinále a domácí ze začátku hodně zaměstnávali brankáře Zlína. Murín ale své spoluhráče podržel a po několika nesmělých pokusech hostí udeřilo na druhé straně.

Vítkovičtí zazmatkovali v obraně při rozehrávce, puku se zmocnil Mokrejš, posunul na volného Erata, a ten otevřel skóre zápasu. Chyb se však nevyvarovali ani obránci Zlína a po dvou minutách bylo srovnáno. Puk se dostal na levou stranu k najíždějícímu Hudcovi, ten vyčkal na nejvhodnější okamžik a prostřelil Murína.

V deváté minutě měl výbornou příležitost dostat Zlín znovu do vedení Čajánek, který se řítil sám na Pincovu branku. Dojíždějící Varaďa ale fantastickou rybičkou v poslední chvíli vypíchnul zlínskému útočníkovi puk z hokejky. Na druhé straně trefil na konci první části Vůjtek tyč.

Dvoubrankový náskok Zlína

V úvodu druhé třetiny byl v dobré střelecké pozici v pravém kruhu číhající Balaštík, Pinc jeho pokus kryl. Hráči Hamé se však dostávali do dalších šancí. Po zmatcích ve vítkovické obraně se před Pincem zjevil Kristek, na zakončení ale neměl dostatek času.

Zlínští se další branky dočkali až v polovině zápasu, kdy se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení tři na dva. Čajánek z prostoru mezi kruhy přihrál doprava na Romana Hamrlíka a ten tvrdou střelou prostřelil  Pincovy betony. V 35. minutě už vedli hosté o dvě branky, když druhý z bratrů Hamrlíků vyslal dopředu Veselého. Ten místo přihrávky na Čajánka vybruslil do lepší pozice a trefil přesně horní růžek branky.

Domácí se dostali znovu do zápasu po akci Peterka. Vítkovický útočník zatáhl puk za Murínovu branku a předložil puk najíždějícímu Černoškovi, jenž bekhendem propálil hostujícího gólmana.

Zkrvavený Varaďa

Poslední část zápasu probíhala se šancemi na obou stranách, ale klíčový okamžik zápasu se udál deset minut před koncem, kdy zlínský Mokrejš nešetrně narazil na mantinel skloněného Varaďu. Domácí útočník musel s krvavým šrámem na čele na šití do šatny a Mokrejš dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Dlouhou přesilovku využil v 52. minutě Štefanka šikovnou tečí Hudcovy střely a domácí byli rázem na koni. Murína krátce po sobě prověřili Padělek a Kubina, tvrdě střílel od modré také nezdolný a už ošetřený Varaďa. Pinc se zase blýskl při šanci Blaťáka, oba celky se rozhodně nechtěly smířit s prodloužením.

V nájezdech tentokrát lepší Zlín

Ještě pár vteřin před koncem normální hrací doby dostal Erat trest za faul na Vůjtka a Vítkovice vstupovaly do prodloužení v početní výhodě. Přesilovku ale nevyužily a i když se obě mužstva snažila o zakončení, byla na hráčích obou mužstev patrná únava z náročné série.

Ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. Domácí Peterek hned na začátku netrefil branku, zatímco Martin Hamrlík mazácky zakončil svůj osvědčený blafák. Vítkovicím se nedařilo i nadále, nedali Burger ani Vůjtek, a Zlín si po trefách Čajánka a Barinky vynutil sedmý rozhodující zápas.

Vítkovice - Hamé Zlín 3:4 po samostatných nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Hudec (I. Padělek), 37. Černošek (Peterek), 52. J. Štefanka (Hudec, Peterek) - 6. M. Erat (Mokrejš, Balaštík), 29. R. Hamrlík (Čajánek, Balaštík), 35. Veselý (Okál), rozhodující sam. nájezd Barinka. Proměněné nájezdy: M. Hamrlík, Čajánek, Barinka. Neproměněné nájezdy: Peterek, Burger, Vůjtek. Rozhodčí: Bolina, Minář - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8, navíc Mokrejš (Zlín) 5 a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 10 180 (vyprodáno).
Vítkovice: Pinc - Kubina, Philipp, Seman, Hudec, Černošek, Mojžíš - Vůjtek, J. Štefanka, Varaďa - Irgl, Šimíček, Hubáček - I. Padělek, Burger, Turek - Peterek, R. Procházka, M. Tomášek. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.
Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Okál, Čajánek, Veselý - Balaštík, Mokrejš, M. Erat - Barinka, Kristek, Kováčik - Jenáček, M. Čech, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Stav série: 3:3

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice