Hlavní obsah

Zákrok na Valacha jej přišel draho! Pardubický Vašíček si nezahraje do konce roku

Trest na pět zápasů vyfasoval od disciplinární komise obránce hokejistů Pardubic Jiří Vašíček za svůj zákrok na slávistického zadáka Juraje Valacha z nedělního 29. kola Tipsport extraligy. Východočeský klub o tom informoval prostřednictvím svého Twitteru.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický obránce Jiří Vašíček (vlevo) bojuje o puk s litvínovským útočníkem Peterem Jánským - ilustrační foto.

Článek

Vašíček si na Valacha počíhal čtrnáct vteřin před koncem třetí třetiny a za svůj faul do oblasti hlavy a krku obdržel od sudích Pavloviče s Hrubým trest na pět minut a do konce utkání. „Jasnej úder na hlavu, docela prasárna," zlobil se po zápase i gólman sešívaných Dominik Furch.

Disciplinární komise po prostudování záběrů udělila Vašíčkovi stopku na pět zápasů, což znamená, že urostlý bek si už v tomto kalendářním roce nezahraje. Do sestavy se vrátí až 5. ledna proti Plzni, protože má automaticky zákaz startu v jednom utkání za trest ve hře.

„Vedl svůj zákrok čelně k protihráči, přičemž bylo shledáno, že měl dostatek času situaci vyhodnotit a musel si být vědom, že dojde k zasažení oblasti hlavy a krku protihráče. Došlo k tomu s prokazatelným úmyslem oblast hlavy a krku zasáhnout. Hráč se přitom těsně před střetem odrazil, aby dosáhl jeho vyšší intenzity, zřetelný je rovněž pohyb loktem, kterým se hráč snažil zvýšit razanci úderu," cituje ČTK předsedu disciplinárky Karla Holého.

Vašíčkovi ublížila i skutečnost, že byl disciplinárně trestán během posledních dvou let. Loni obdržel stopku na pět zápasů za faul loktem na hlavu Davida Kuchejdy z Českých Budějovic.

Finanční pokutu ve výši 10 000 korun obdržel klub HC Plzeň 1929, za který již potřetí odehrál zápas bez jmenovky obránce Patrik Marcel. Naposledy v utkání 29. kola Tipsport extraligy proti pražské Spartě.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice