Hlavní obsah

Doháníme ztrátu a posun dopředu je velkou výzvou, říká litvínovský tahoun Ručinský

Josef PešoutSport.czPrávo

Nevídanou úspěšnost v přesilovkách předvedli hokejisté Litvínova v duelu 29. kola Tipsport extraligy proti Liberci. Vstřelili v nich šest z celkových osmi gólů, čtyři trefy z toho padly v početní výhodě pěti proti třem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Martin Ručinský v utkání 29. kola hokejové Tipsport extraligy proti Liberci.

Článek

Je příjemné, když zápas začne a hned máte výraznou početní výhodu. K tomu se připojil další liberecký trest a bylo nám jasné, že utkání můžeme nečekaně brzy rozhodnout," líčil litvínovský útočník Martin Ručinský, který kvitoval opravdu raketový nástup Vervy do zápasu.

„Čtyřgólový náskok po osmi minutách byl klíčem k vítězství. Ale když hosté snížili na 1:4 z jejich pohledu, trošku jsme znejistěli, že to ještě nemusí být hotové. Z lehkomyslnosti jsme se ale znovu dostali a zápas dovedli ke třem bodům," podotkl nejzkušenější litvínovský hráč.

Střelecké efektivity svého týmu si cenil i z toho důvodu, že se mužstvu podařilo v koncovce nahradit momentálně zraněného útočníka Františka Lukeše. „Chyběl nám hlavně v zápasech se Slavií a Zlínem, kdy jsme doma neskórovali. Je důležitým článkem sestavy, ale pracujeme na tom, abychom se zlepšovali i při hře bez něj, přičemž na Frantův návrat toužebně čekáme," přemítal Ručinský.

Ručinský: Uvidíme, co z toho vzejde

Litvínov se aktuálně prodral na desáté místo v tabulce. „Pořád doháníme obrovskou ztrátu ze začátku sezóny. Teď jsme přeskočili právě Liberec, ale bodové rozdíly jsou minimální," připomněl lídr Vervy. „Víme, že každé vítězství hodně pomůže a porážka zase pošle tým dolů. Tohle vědomí je náročné i na psychiku, ale na druhou stranu to bereme jako výzvu a šanci odpíchnout se výš, odskočit od jedenácté příčky a dostat se do předkola play off. Ani přesně nevím, kolik bodů nám schází na šesté místo, ale pomýšlet takhle vysoko by bylo asi ještě předčasné. Bojujeme a uvidíme, co z toho vzejde," dodal litvínovský tahoun.

O tom, jestli Litvínovští budou pokračovat v pozitivním výsledkovém trendu, hodně naznačí páteční derby na ledě sousedního Chomutova. Zápas bude pikantní i pro litvínovského trenéra Radima Rulíka, který na chomutovské střídačce před několika lety působil. Bylo to ale ještě v první lize a tedy před postupem Pirátů do extraligy.

Reklama

Související témata: