Hlavní obsah

Bokroš gólmany nestřídal, nebylo třeba

Igor Bruzl, Martin KézrPrávo

Neměl co ztratit. Alternativu se střídáním gólmanů při samostatných nájezdech promýšlel trenér Zlína Ernest Bokroš dlouho, náhradníka Altrichtera nechal při prodloužení dlouho rozhýbávat, ale nakonec ke změně nesáhl. "Nebylo to třeba. Když by ovšem Murín dostal gól, šel by do brány Altrichter," přiznal taktické šachy kouč Hamé.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Zlína Ernest Bokroš.

Článek

Jako v prvním semifinále se Vítkovičtí při penaltách chytili za ramena, napodobil je i Zlín. To už se na Murína rozjel Peterek, golfákem ale pálil nad. Mistra poslal do vedení Martin Hamrlík, který se při nájezdech v extralize ještě nemýlil. "Zopakovali jsme střelce jako ve Zlíně, ale nemáme Hamrlíka, který dá gól vždycky," řekl kouč Vítkovic Vladimír Vůjtek.

Burger byl minule dvakrát úspěšný, jenže mezeru mezi betony Murína nenašel. Lépe si počínal Čajánek, puk propasíroval Pincovou výstrojí. U nájezdu Vůjtka šel Murín poprvé na led, kotouč ale skončil mimo. Pak Barinka ukázal svou specialitu, domácí brankář po jeho blafáku i s pukem doklouzal za čáru a hosté už bláznivě skákali na svého gólmana.

M. Hamrlík opět uspěl

Bylo znát, že se Murín poučil. "Každý brankář se dívá na to, jak jezdí penalty soupeři. Já mu nic radit nemusel, seděl u videa sám," připustil Bokroš. Vítkovičtí střelci prý ani příliš nebádali nad tím, zda bude chytat Murín nebo Altrichter. "Neřešili jsme to. Jen vím, že se trenér Vůjtek ptal Irgla, jestli pojede nájezd, když od třetí třetiny nehrál. Víc jsme se ani o penaltách na střídačce nebavili," hlesl vítkovický útočník Radek Procházka.

Tradičním hrdinou nájezdů byl obránce Martin Hamrlík. "Začíná to být i pro mě těžké, gólmani tuší, co budu dělat. Zkusil jsem jít do forhendu a jsem šťastný, že to vyšlo takhle perfektně," smál se. Před nájezdy si vzal na střídačce slovo a ukázal prstem i na Petra Čajánka. "Řekl mi, že prý musím jet. Tak jsem šel jako druhý, a dal gól taky. Předvedli jsme nejlepší výkon venku, moc jsme si věřili a teď už je to padesát na padesát."

Útočník Hamé Martin Erat považoval za nejdůležitější úvodní gól. "Jakmile jsme vedli, soupeř hodně znervózněl," řekl. Nebyl členem týmu před třemi lety, kdy Zlín otočil sérii se Znojmem ze stavu 1:3 na utkání, ale už o ní i hovoří v šatně Hamé všichni: "Bylo by to super, když bychom to zopakovali. Už se asi s námi nepočítalo, ale jsme zase ve hře."

Reklama

Související témata: