Hlavní obsah

Dopita: Klíčové bylo vítězství v Liberci

Martin KézrSport.czPrávo

Hokejisté Pardubic si v úterý zajistili postup do finále play-off, k vyřazení černého koně vyřazovací části jim stačilo pět zápasů. "Soupeř dokázal hodně kousat, nehrál zanďoura a předvedl útočný hokej. Navíc mu skvěle chytal Hnilička," hodnotí semifinálovou sérii jedna z opor Východočechů Jiří Dopita v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak těžkých bylo pět zápasů semifinálové série s Libercem? Soupeř dokázal hodně kousat, nehrál zanďoura a předvedl útočný hokej. Navíc mu skvěle chytal Hnilička. Po úspěšném vstupu do bitvy o finále, kdy jsme doma oba zápasy vydřeli, bylo klíčem ke konečnému úspěchu nedělní vítězství na jeho ledě. Když by i Liberec uspěl stoprocentně doma, hrálo by se prakticky od začátku, ale naše vítězství nám nabídlo velkou šanci.

V čem jste předčili soupeře? Poučili jsme se z předchozí porážky, hráli důsledně z obrany a těžili z vyrovnané hry všech útoků. Zabrali jsme v pravý čas, měli víc šancí a výborně zachytal i Janko Lašák V pátém zápase jsme nechtěli před fantastickými pardubickými diváky prohrát, ale dalo se tušit, že poslední krok bude nejtěžší.

Proč se cesta za poslední výhrou tak komplikovala? I za stavu 2:0 jsme se hodně tlačili dopředu a Liberci se povedlo dát náhodné góly, takže pak nastala nepříjemná situace, kdy jsme prohrávali. Liberci ke konci už také scházely síly, takže si pomáhal fauly a při dvojité přesilovce se nám podařilo srovnat. Víru ve vítězství jsme do poslední chvíle neztráceli, přestože nakonec nám musely pomoci nájezdy.

V základní části jste nebyl na ledě tolik vidět, ale v play-off jste dominantní pardubickou postavou. Máte hodně šancí a dáváte i góly. Forma přišla v pravý čas? Play-off má své zákonitosti, ale moje úloha není jen v útoku, mám i své defenzivní povinnosti. Určitě jsem ale rád, že se mi daří skórovat, rozhodující je však úspěch družstva, pro něj to vše dělám. Považuji letošní play-off za nejvyrovnanější, které jsem kdy hrál. Finále bylo naším cílem, ale neuspokojíme se přece s pozicí krok pod vrcholem.

Je pro vás týdenní čekání na začátek finále výhodou? Určitě nám pomůže, že si orazíme. Neřešili jsme, zda raději hrát s Vítkovicemi nebo Zlínem, i když výhodou by asi bylo začínat doma, tedy hrát s ostravským celkem.

Reklama

Související témata: