Hlavní obsah

Branku znojemských hokejistů bude hájit Trvaj

ZNOJMO

Hokejisté Znojma vstoupí do příští extraligové sezóny se zcela novou dvojicí brankářů. Dvouletou smlouvu s opcí podepsal s klubem Jiří Trvaj a záda by mu mohl krýt norský reprezentant Halvor Harstad Evjen, s nímž znojemští funkcionáři jednají. Orli v letošním ročníku extraligy skončili až jedenáctí, a klubové vedení v současné době shání posily na novou sezónu.

Foto: www.hclada.ru

Jiří Trvaj během působení v ruské Togliatti.

Článek

Trvajův příchod z CSKA Moskva už znojemský klub definitivně uzavřel podpisem kontraktu. Náhradníka by mohl bývalému gólmanovi Vítkovic, který má na kontě osm reprezentačních startů, dělat Evjen. "Norského brankáře nám doporučil asistent Jan Votruba, který jej loni na podzim vedl v týmu Frisk Asker Tigers. Nyní s Evjenem jednáme o podmínkách působení u nás," řekl prezident klubu Jaroslav Vlasák.

Bude Trvaj adekvátní náhradou za Pruska?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Pokud se Znojmo s Evjenem dohodne, stane se druhým norským brankářem v české extralize. Před devíti lety působil ve Spartě jednu sezónu Robert Schistad.

Ve Znojmě se letos vystřídalo pět brankářů. Extraligu zahájila dvojice Tomáš Vokoun a Petr Přikryl, které po jejich odchodu vystřídal Petr Prusek a celou sezónu zaskakoval Róbert Slávik. V závěru se postavil do branky Orlů i dorostenec Radek Železný.

"Prusek s Vokounem by se měli vrátit do NHL, Slávikovi vypršela smlouva a novou jsme neobnovili. O Přikrylovi, který působí v Trenčíně a má u nás smlouvu, budeme jednat," uvedl Vlasák.

Reklama

Související témata: