Hlavní obsah

Burger tisíc piv za jubilejní tisící zápas zakázal

čfoPrávo

Gól nedal, ani na něj nepřihrál, přesto opouštěl kluziště s blaženým úsměvem. Kapitán vítkovických hokejistů Jiří Burger oslavil tisící zápas v extralize vítězstvím 3:1 na brněnském ledě.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Burger (vpravo) odehrál v Brně 1000. zápas v extralize.

Článek

„Je to parádní pocit. Zvlášť když jsme Kometu porazili u ní doma po dlouhých čtyřech letech," zářil šestatřicetiletý forvard. Uculoval se nad otázkou, zda se na tisícovku odehraných střetnutí v nejvyšší soutěži cítí. „Jak kdy. Když se prohraje, bývá to se mnou někdy špatné. Po tomto utkání se mi bude ale ráno určitě vstávat dobře," věděl Burger už dopředu.

Přiznal, že k triumfu v Brně pomohla Ostravanům i trocha štěstí. „Klíčové bylo, že Kometa nepřidala za stavu 1:0 druhý gól. Dan Dolejš nás podržel," pochválil brankáře.

Burger je teprve osmým hokejistou, který mety tisícovky extraligových utkání dosáhl. „Moc si toho považuju. Klukům asi připravím do kabiny nějakou dobrou svačinku," plánoval.

Vzápětí ovšem vyslyšel reptání spoluhráčů, že by jeho jubileum raději oslavili pozváním na pivo. „Bude-li čas, můžeme v hospůdce posedět. To ovšem přichází v úvahu až v nadcházející reprezentační pauze. Ale tisíc piveček určitě vypít nesmíme," přikázal jako správný kapitán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice