Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 5:1Pardubice smetly Kladno, o výhře rozhodly ve druhé třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Radil 1 : 0
22. Somík 2 : 0
31. Kočí 3 : 0
31. Tybor 4 : 0
51. Moučka 5 : 0
57. Dragoun 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili ve 30. kole extraligy Kladno 5:1 a i ze třetího vzájemného utkání v sezóně si odnesli všechny tři body. Domácí o výhře rozhodli během deseti minut druhé třetiny, kdy nasázeli Rytířům tři branky. Na jedné se asistencí podílela staronová posila Jan Kolář. Kladno dokázalo nepříznivý stav zkorigovat až v závěru při přesilovce a vyšlo bodově naprázdno v šestém z posledních sedmi utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubičtí hokejisté zdraví fanoušky.

Článek

Pardubice před utkáním přivítaly v týmu ofenzivní posilu Koláře. Ten se postavil na křídlo druhého útoku a měl také první vážnější šanci zápasu, ale nedokázal Somíkovu přihrávku usměrnit mimo Cháberův dosah. Brankář Kladna odolával ofenzivně naladěným Pardubicím až do deváté minuty, kdy se v přesilovce trefil Radil.

Jinak pečlivě hlídaný první útok domácích pak mohl přidat druhou branku, avšak Kousal sám před Cháberou nepochodil. Kladenského brankáře pak navíc zachránila tyč při střele Somíka. Hosté se začali výrazněji prosazovat až od druhé třetiny, v níž soupeře přestříleli, paradoxně však sami třikrát inkasovali.

Gólovou desetiminutovku odstartoval ve 22. minutě úspěšnou dorážkou Somík. V rychlém sledu se pak trefili Kočí, pro něhož to byla první branka v sezoně, a o 44 vteřin později Tybor, jehož šikovné zakončení zapříčinilo střídání kladenských brankářů. Branku se jal hájit Cikánek a na chvíli jako kdyby zmrazil domácí útočníky. A tak se na druhé straně činil Hudáček, který vychytal Hlaváčův únik i nebezpečnou dorážku Kuchlera.

Tím naděje Kladna pomalu uhasínaly. Další šance už pozorná pardubická obrana nepovolovala. Naopak pátý zásah přidal svým prvním extraligovým gólem útočník Moučka. Kladno mohlo zkorigovat stav při přesilovce pět na tři, ovšem v největší šanci Hlaváč netrefil prudkou přihrávku před prázdnou branku. Hosté se korekce dočkali až v klasické převaze, když se trefil důrazný Dragoun.

30. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Radil (Benák, Kousal), 22. Somík (T. Zohorna, Kolář), 31. V. Kočí (Somík, T. Zohorna), 31. Tybor (Gregorc, Čáp), 51. Moučka (Čáp, Benák) - 57. Dragoun (David Růžička, Doudera). Rozhodčí: Lacina, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 7022.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Čáp - Radil, Kousal, T. Nosek - Kolář, T. Zohorna, Somík - Tybor, Nahodil, Endál - Rys, Moučka, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Kladno: Chábera (31. Cikánek) - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Kolářík - Bajaruns, Havlíček, Hlaváč - Tenkrát, Dragoun, Rudovský - M. Hořava, Patera, Kuchler - Eberle, Machač, Dalecký. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: