Hlavní obsah

Erat: Tu šanci doma nesmíme pustit

Martin KézrSport.czPrávo

Hamé Zlín už bylo jednou nohou na dovolené, když prohrávalo v semifinálové sérii s Vítkovicemi 1:3 na utkání. Dkázalo ale sérii vyrovnat a v pátek se hraje rozhodující duel. Útočník Nashvillu Martin Erat v rozhovoru pro deník Právo tvrdí, že ve Zlíně stále věřili v obrat.

Článek

Věřil jste upřímně, že dokážete odvrátit dva vítkovické mečboly a dovést semifinálovou sérii k sedmému utkání? Byli jsme v hodně těžké pozici, už nás hodně lidí odepisovalo. My ale máme v týmu bojovného ducha a věřili jsme v obrat. Šli jsme štěstí naproti. Něco jsme už dokázali, avšak chceme to posunout ještě dál.

Kdy byla situace vašeho týmu nejkritičtější? Když jsme v pátém zápase prohrávali doma po čtvrthodině 0:2, nevypadalo to dobře, ale po rychlém srovnání jsme už hráli klidněji než Vítkovice. V šestém utkání u nich byl hodně důležitý můj gól znamenající vedení, což soupeře zbrzdilo a už si tak nevěřil.

Zlín vypadal na ledě klidnější než Vítkovice, čím to bylo? Hráli jsme dobře, mnohem lépe než předchozí dva zápasy v Ostravě a zvládli i nájezdy, které Pinc nervově asi moc neustál. Měl jsem jít na řadu jako čtvrtý z našeho týmu a vůbec by mě nenapadlo, že už na mne řada nedojde.

S nastřeleným kotníkem sotva nazujete brusli, jak se cítíte? V play-off se na takové drobnosti nemyslí a malá zranění člověk překonává, navíc únava i bolest se po výhře odplavují rychle.

V rozhodujícím zápase máte výhodu domácího prostředí, jak je významná? Při sedmém utkání se výhoda domácího ledu smazává a varováním pro nás musí být výsledek Slavie, která doma v klíčové chvíli vyhořela. Čeká nás zatím nejdůležitější zápas sezóny, podle toho k němu přistoupíme.

Naznačíte taktiku, která může vést k úspěchu? Hrát maximálně zodpovědně a nedopouštět přečíslení. Může rozhodovat i sebemenší šance, takže bude potřebný důraz v koncovce a důležité mohou být i přesilovky. Pro psychiku i herní pohodu bude klíčové, kdo dá první gól.

Reklama

Související témata: