Hlavní obsah

Sparťané vzali prohru v Liberci sportovně, domácí si pochvalovali dva slepené góly

Liberec

Pozitivní proměnu předvedli ve 30. kole extraligy hokejisté Liberce. Po debaklu 3:8 v Litvínově si vyšlápli na suverénního lídra pražskou Spartu, kterou na domácím ledě porazili (5:2) už podruhé v sezóně, předtím to bylo v září. Dvěma góly a stejným počtem asistencí se blýskl liberecký útočník Martin Bartek! Pražané si pod Ještědem připsali teprve osmou prohru v soutěži, z toho šestou bez bodového zisku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou gólů Martin Bartek (vlevo) z Liberce se raduje z výhry nad Spartou.

Článek

Liberec i bez distancovaného kapitána Petra Nedvěda měl vydařený nástup. Dal dva góly v rozmezí 22 sekund na přelomu osmé a deváté minuty.

„To byla důležitá pasáž. Věřili jsme, že rychle získaný náskok může být základem pro vítězství. Jsem rád, že jsme střelecky obstáli proti tak silnému soupeři. Ale jeden povedený duel v kontextu celé sezóny tolik neznamená," mínil Bartek, který zvyšoval na 2:0 a na konci pojistil výhru 5:2 při power play Sparty do prázdné branky.

„Maťo Bartek nás táhl v ofenzivě, ale oceňuji týmový výkon celého mužstva. Bez toho bychom nebyli tak úspěšní," podotkl liberecký trenér Pavel Hynek.

Co rozhodlo? „Vyšla nám první třetina. Ve druhé jsme se dostali pod tlak, ale inkasovali jsme jen jednou. A jsem rád, že jsme zápas zvládli v přesilovkách. Navázali jsme na dřívější výkony v Třinci a proti Plzni, hlavně přístupem a nasazením jsme dokázali držet příznivý vývoj utkání. K tomu, jak jsme padli v Litvínově, se už nemá cenu vracet. Naše výsledky jsou kolísavé a v sinusoidě, kdy jednou nebo dvakrát prohrajeme a pak zase vyhrajeme. Takže bychom potřebovali ustálit formu na vítězné vlně," dodal Hynek.

V brance Sparty nastoupil nečekaně Filip Novotný. „Věděl jsem, že při absenci Nedvěda bude největší nebezpečí hrozit právě od Barteka," uznal gólman. „Tomáš Pöpperle měl menší zdravotní problém, proto na poslední chvíli nastala změna na místě gólmana," vysvětlil asistent trenéra Zdeněk Moták.

Porážku Pražanů přijal sportovně. „Domácím jsme dali šance ke skórování zbytečným oslabením a vyloučeními. A Liberec toho využil a své příležitosti proměnil, prostě byl lepší," dodal asistent.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice