Hlavní obsah

Moravská bitva o finále vrcholí ve Zlíně

PRAHA

Moravské semifinále hokejového play-off nemohlo být delší. Až sedmý zápas v pátek od 17 hodin ve Zlíně rozhodne, zda Pardubice potkají ve finále prvenství obhajující domácí Hamé, či si proti nim zahrají po třech letech o titul Vítkovice. Úskalí posledního souboje znají oba celky.

Foto: Koláž Sport.cz

Sedmý zápas rozhodnou i výkony brankářů - Ilustrační foto.

Článek

Stěžejní zlínská vzpomínka patří roku 2002, kdy tým dokázal ve čtvrtfinále se Znojmem otočit stav z 1:3 na zápasy. "Paralela se nabízí a pamětníků je v šatně několik. Bitvu jsme dotáhli k rozhodujícímu souboji ve Zlíně, teď jen šanci nepustit a obrat série dovršit," vykládá trenér Ernest Bokroš. "Vítkovičtí byli moc nahoře, už jim scházela pokora k soupeři," doplňuje bek Martin Hamrlík.

Ostravané, kteří v pátek nastoupí už pod novým názvem HC Vítkovice Steel, si ale připomínají čtvrtfinále před čtyřmi lety, kdy jely v pozici outsidera k rozhodujícímu duelu do Pardubic a nečekaně postoupily. "V sedmých zápasech je to vždy hop nebo trop. Věřím, že ani dva nevyužité mečboly hráče nepoznamenají," říká trenér Vítkovic Vladimír Vůjtek. Jeho svěřenci ztratili ve středu v nejnevhodnější moment domácí neporazitelnost v play-off. Dopouštěli se řady chyb a slabší moment si vybral i gólman Pinc.

Kdo vyhraje rozhodující semifinále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Zlín působil klidněji, výborně se pohyboval a hosty podržel Murín, hlavně při nájezdech. "Maximálním nasazením jsme i podruhé odvrátili vyřazení," libuje si Bokroš. "Hráči si možná až moc uvědomili, že postup je blízko a svazovalo je to," uvažuje trenér Vůjtek.

Zápas ve Zlíně je vyprodán. "S diváckou podporou v zádech budeme ještě silnější, ale nesmíme čekat, že Vítkovice přijedou poražené," míní domácí brankář Igor Murín. "Rozhoduje štěstí. Snad se k nám právě na apríla vrátí, když budeme hrát dobře zezadu," tvrdí jeho vítkovický protějšek Marek Pinc.

"V Ostravě Zlín zalezl a čekal na naše chyby, kterých se bohužel dočkal. Nyní se ale role obrátí a trpělivě si počkáme my," říká vítkovický útočník Jan Peterek. Zlínští hráči si ale uvědomují, že doma nesmí podlehnout totální ofenzívě. "Věřím, že zužitkujeme pozitivní zkušenosti z rozhodujících sedmých zápasů, na domácím ledě jsme je vždy vyhráli," reaguje M. Hamrlík.

Domácí dál sní sen o obhajobě titulu. "Máme vše ve svých rukou, bude to hodně o vůli," říká Bokroš. "Už jsme zase zpátky v pozici, že my můžeme a soupeř musí, což cítím jako výhodu," uvažuje trenér Vůjtek a dodává: "Při stoprocentním výkonu všech hráčů včetně gólmana a při lepším sehrání přesilovek nejsme bez šance."

Reklama

Související témata: