Hlavní obsah

Vůjtek ml.: Sedmé zápasy vyhrávají hosté

Igor BruzlSport.czPrávo

Už se viděli ve finále, v pátek budou muset znovu bojovat o rozhodující čtvrté vítězství. Hokejisté Vítkovic vedli v sérii 3:1, mistrovský Zlín se dokázal zvednout a vyrovnat. "Hrát rozhodující utkání doma není výhoda," říká opora Vítkovic Vladimír Vůjtek mladší.

Foto: internet

Vladimír Vůjtek - archivní foto

Článek

Nepoznamenal vás penaltový nezdar v šestém semifinále? Už jsme do Zlína nechtěli, ale to je sport, nikdy nic jistého není. Házíme to za hlavu, víme, že šance jsou vyrovnané. Celá série je o štěstí, kdo ho má, vítězí. Snad bude stát při nás.

Jaké byly reakce těsně po zápase v šatně? Žádné zoufalství. Řekli jsme si, že musíme zvednout hlavy. Nechtěli jsme se v tom moc pitvat. Jedeme dál, protože třikrát někoho porazit v řadě je hrozně těžké. Teď je zase pod větším tlakem Zlín, každý od něj čeká, že už tuhle sérii otočí. Ale my se nedáme.

Neviděli jste se už chvílemi během šestého utkání ve finále? Možná po první třetině, kdy jsme vyrovnali a vypadalo to nadějně. I když jsme to nechtěli připustit, pak na nás padla křeč a druhá část byla naše nejhorší v play-off. Zlín nám utekl a už jsme stihli jen dotáhnout zápas do nájezdů. Škoda dvou šancí ve třetí třetině.

Znovu jste selhali v přesilovkách. Proč se vám v semifinále nedaří? Nevím, co se s námi stalo, protože ve čtvrtfinále proti Spartě jsme v nich góly dávali. Ve Zlíně jsme jich tolik nehráli, ale doma jsme možná až příliš chtěli dát gól. Pak se nám do kombinací vkrádala veliká nervozita, zřejmě jsme byli i trochu přemotivovaní.

Sedmý duel je ošidný. Neděsí vás možnost, že nadějnou sérii ztratíte? Hrát rozhodující utkání doma není výhoda. Sedmé zápasy většinou vyhrávají hosté.

Existuje recept na úspěch? Každý z nás musí podat stoprocentní výkon. Od křídla čtvrté pětky až po gólmana, neboť jejich výkony v zápasech rozhodují. Věřím, že ani Marka Pince tři góly ze tří penalt zvlášť nepoznamenají, je to brankář, co se umí rychle oklepat. O vítězi série rozhodnuto není.

Reklama

Související témata: