Hlavní obsah

Ručinský sestřelil mistry z Plzně, Sparta si znovu pohrála s Karlovými Vary

Praha
Aktualizováno

Litvínovští hokejisté se vezou na vítězné vlně, z posledních deseti extraligových duelů zvítězili hned v devíti. Aktuální formu Severočechů odnesl v nedělním 31. extraligovém kole i mistr z Plzně (2:1), o obě trefy vítězů se postaral domácí matador Martin Ručinský. Ke třetí Plzni se v tabulce přiblížila před reprezentační pauzou brněnská Kometa po výhře 4:3 nad Libercem, Třinec udolal poslední Chomutov 2:1 a Vítkovice vezou dva body z ledu Slavie po výhře 2:1 po nájezdech, stejně jako Zlín z Pardubic. Vedoucí Sparta přehrála Karlovy Vary přesvědčivě 4:0 a udržela si desetibodový náskok před Hradcem Králové, jenž zvítězil nad trápícím se Kladnem 3:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Martin Ručinský (vpravo) se raduje z gólu, kterým rozhodl o vítězství Litvínova 2:1 nad Plzní. Blahopřát mu přijíždí Viktor Hübl.

Článek
Fotogalerie

Spartě stačilo necelých 24 minut k zajištění pohodlného čtyřbrankového náskoku, dvěma trefami se na něm podílel nejlepší kanonýr soutěže Petr Ton, jenž v sezóně nastřílel už 25 gólů. První čisté konto v nejvyšší soutěži vychytal Filip Novotný, naopak jeho karlovarský protějšek Závorka po třetí obdržené brance raději přepustil svoje místo mladíku Habalovi.

Sparta má s Karlovými Vary v tomto ročníku úchvatnou bilanci: ve třech vzájemných duelech inkasovala jedinkrát, sama přitom zatížila konto soupeře 21 góly.

Podobně tristní bilanci má Kladno proti Hradci Králové. Tentokrát na vlastním ledě sice trápilo favorita celou první půlku utkání, pak však skóre otevřel v přesilovce Mertl a následné dvě Šimánkovy trefy posadily Východočechy definitivně do sedla.

Čisté konto pokazil brankáři Kantorovi až těsně před koncem po nešťastné Mertlově teči Tenkrát, byla to však jen labutí píseň Kladenských, kteří prohráli i třetí vzájemný duel v sezóně, přičemž se střelecky prosadili pouze dvakrát. Pozice kladenského kouče Zdeňka Vojty je nyní hodně nejistá.

Ani Liberci se v Brně dlouhodobě nedaří a v neděli mu nepomohl ani střelecký um dvaačtyřicetiletého kapitána týmu Petra Nedvěda, který se vrátil na led po trestu a trefil se hned dvakrát. Stav 2:2 po dvou třetinách zlomili svými góly David Nosek a Burian a Bílým Tygrům, kteří  z posledních pěti vzájemných duelů v Brně získali pouze jediný bod, už nepomohla ani Vampolova trefa půl minuty před koncem.

Ručinský zářil. I v defenzívě

Další čtyřicátník Martin Ručinský, velezkušený olympijský vítěz a trojnásobný světový šampión, byl hlavní postavou duelu Litvínova s Plzní. Bezgólový stav zlomil v polovině zápasu v přesilovce střelou švihem, a poté, co se Duda v závěrečné dvacetiminutovce postaral o vyrovnání, zaskočil brankáře Machovského tvrdou střelou z levé strany. Vedle dvou gólů se litvínovský útočník navíc zaskvěl i báječným obranným zákrokem: v závěrečných sekundách odklidil do bezpečí puk z brankoviště po teči Pavla Kašpaříka.

Hokejistům Vítkovic to na ledě soupeřů jde, o tom se tentokrát přesvědčila Slavia. Těsný náskok Pražanů nejprve vyrovnal Vandas a vyrovnaný duel rozhodl v samostatných nájezdech Szturc, jediný úspěšný exekutor rozstřelu. Vítkovičtí vyhráli venku potřetí v řadě. V nájezdech si připsal bonusový bod navíc také Zlín, jehož souboj v Pardubicích vyřešil precizně provedeným blafákem Köhler.

I třetí měření sil mezi Třincem a Chomutovem v sezóně skončilo výhrou Ocelářů, kterou jim vystřelil 61 vteřin před vypršením základní hrací doby ve vlastním oslabení zkušený forvard Václav Varaďa. Chomutovská série proher narostla už na pět zápasů.

Hokejová Tipsport extraliga - 31. kolo:
Slavia - Vítkovice 1:2 po samostatných nájezdech
Branky: 29. Jelínek - 46. Vandas, rozh. nájezd Szturc
Karlovy Vary - Sparta 0:4
Branky: 21. a 24. Ton, 15. Kubát, 20. Rolinek
Kometa Brno - Liberec 4:3
Branky: 21. Š. Novotný, 27. Kempný, 42. D. Nosek, 51. Burian - 18. a 28. P. Nedvěd, 60. Vampola
Třinec - Chomutov 2:1
Branky: 44. Roth, 59. Varaďa - 49. Hřebejk
Kladno - Hradec Králové 1:3
Branky: 58. Tenkrát - 48. a 54. Šimánek, 31.Mertl
Litvínov - Plzeň 2:1
Branky: 33. a 58. Ručinský - 51. Duda
Pardubice - Zlín 1:2 po samostaných nájezdech
Branky: 28. T. Zohorna - 53. Zámorský, rozh. nájezd Köhler

Reklama

  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 34. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články