Hlavní obsah

Kouč Marek Sýkora se dohodl na smlouvě v Plzni

PRAHA

Hokejový trenér Marek Sýkora, který působil uplynulé dva roky v ruském Magnitogorsku, se dohodl na dvouleté smlouvě v extraligové Plzni. Mužstvo povede s asistenty Radimem Rulíkem a Radkem Kampfem, které vedení týmu Lasselsberger jmenovalo již dříve. Informaci potvrdil na oficiálních internetových stránkách klubu jeho prezident Tomáš Král.

Foto: Archiv

Trenér Marek Sýkora - archivní foto

Článek

"Jednání bylo rychlé a bezproblémové. Jsem velmi šťastný, že po jednom z nejkvalitnějších brankářů získáváme i jednoho z nejlepších trenérů," řekl serveru Král. Plzeň se totiž již na konci loňského kalendářního roku dohodla se Slavií na přestupu Romana Málka, který po předčasném odchodu právě ze Sýkorova Metallurgu dochytal ročník v Karlových Varech.

Dovede Marek Sýkora Plzeň do play-off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Šestapadesátiletý Sýkora se bude snažit na západě Čech navázat na úspěchy ze svého minulého působení. Syn bývalého reprezentačního trenéra Vlastimila Sýkory po skončení hráčské kariéry začal s trénováním v Rokycanech. V průběhu sezony 1990/91 přišel na lavičku Plzně a o rok později dovedl tým do finále federální ligy.

V průběhu následujícího ročníku byl Sýkora odvolán a na plzeňskou lavičku se vrátil opět v rozehrané sezoně 1996/97. V Plzni pak působil i další čtyři roky a v roce 2000 ji dovedl k bronzu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec