Hlavní obsah

V Kladně končí veterán Kasík, klub se posílil o Hájka

KLADNO

Nejstarší hráč uplynulého ročníku hokejové extraligy Petr Kasík už v nadcházející sezóně nebude oblékat dres Kladna. Vedení Rabatu se rozhodlo, že s dvaačtyřicetiletým obráncem neprodlouží smlouvu. Do Kladna se vrací bek David Hájek, který naposledy působil v prvoligovém Chomutově.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Vážíme si toho, co Petr Kasík pro Kladno udělal. I v letošní sezóně byl velmi platným hráčem naší obrany. Nicméně smlouvu na další ročník už s ním nepodepíšeme. Nabídli jsme mu jinou práci v klubu," řekl oficiálním stránkám kladenského klubu generální manažer Otakar Černý.

Pro Kasíka to zřejmě znamená konce extraligové kariéry. V uplynulém ročníku si připsal v 49 zápasech včetně play off dvě branky a devět asistencí. V nejvyšší soutěži odehrál kladenský patriot 12 sezón, nastoupil v 494 utkáních a nasbíral 175 bodů za 53 tref a 122 přihrávek.

Čtyřiadvacetiletý Hájek hrál v Kladně dvě sezóny v letech 2000 až 2002. V extralize působil i v Karlových Varech a celkem absolvoval 126 utkání a připsal si 17 bodů za tři trefy a 14 asistencí.

Klub jedná o prodloužení smlouvy s Miloslavem Hořavou a Robertem Kyselou. Chystá se také domluvit s dalšími útočníky Janem Hrdinou a Ivanem Humlem pro případ, že se ani v nadcházející sezoně nerozběhne NHL. V tom případě mají na Kladně zájem i o obránce Tomáše a Františka Kaberleovi.

Reklama

Související témata: