Hlavní obsah

I přes zranění Straky si nevedeme špatně, říká plzeňský Duda

Vstřelil jediný gól hokejistů Plzně při extraligovém zápase v Litvínově. Přesto nebyl útočník Radek Duda spokojen. Jeho tým prohrál na ledě desátého celku tabulky1:2, což je další nepříjemný poznatek pro obhájce mistrovského titulu. Přesto se ale plzeňská Škodovka drží na lichotivém třetím místě tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Radek Duda

Článek

Západočechům se v této sezóně proti Litvínovu nedaří. Dali jim pouze dvě branky ze hry, přitom oba týmy spolu sehrály letos už tři zápasy. „To, že máme problémy s koncovkou, není nic nového. Potýkáme se s tím celou sezónu. Dříve střílela Plzeň hodně gólů, teď se na ně nadřeme. Nechodíme do míst, odkud padají. Pokud se nebudeme tlačit před branku soupeře a stát před gólmanem, abychom mu ztížili výhled, tak moc gólů asi nedáme," přemítal Duda.

Mrzela ho prohra na severu Čech. „Scházely sotva tři minuty do konce, když jsme nepokryli levou stranu hřiště. A rozhodla střela Ručinského. Přitom jsme věděli, jak Litvínov hraje," rekapituloval souboj na litvínovském ledě.

Nutno dodat, že Plzeň už postrádá špičkové útočníky Jana Kováře, Baleje, Johnsona, kteří z klubu odešli. A momentálně nehraje ani zraněný lídr a hvězda extraligy Martin Straka.

„Je to oslabení, ale navzdory tomu si přece nevedeme špatně. Můžeme brát pozitivně třetí místo, na němž se nacházíme. Konkurence v extralize je obrovská a každé umístění nahoře se cení. Musíme se ale poučit z chyb a bojovat dál. Sezónu máme slušně rozjetou. Dobře nám chytají brankáři Machovský a Mensator. Ještě se potřebujeme zlepšit ve hře směrem dopředu," dodal Duda.

Další zápas sehraje Plzeň až 26. prosince proti Karlovým Varům.

Reklama

Související témata: