Hlavní obsah

Rozhodčí Bolina byl podplacený, soptil Kubina

PRAHA

Kritika, která v českém hokeji nemá obdoby, vyletěla po pátečním rozhodujícím semifinálovém utkání ve Zlíně z úst vítkovického beka Pavla Kubiny. Sedmadvacetiletý držitel Stanleyova poháru obvinil jednoho z hlavních rozhodčích Petra Bolinu z korupce.

Článek

"To nebyl profesionální výkon. Dovoluji si tvrdit, že pan Bolina byl dneska podplacený. A říkám to už naprosto bez emocí," uvedl Kubina klidným hlasem. Bolinu následně tituloval vulgárními výrazy.

Obránce Tampy Bay, který se do mateřských Vítkovic vrátil po devíti letech, seděl po prohře 1:4 ještě patnáct minut po utkání v kabině. Svlečený do půl těla nepřítomně hleděl před sebe a měl jasno. "Tady se nedalo vyhrát. Nevím, proč se to vlastně hraje, ať ten pohár dají rovnou Zlínu," prohlásil.

Svému mužstvu nic nevyčítal. Vítkovice prý pro úspěch více udělat nemohly. "Dobře rozehraný zápas. Vedli jsme 1:0, co více říct. Začalo to trestným střílením, pak přišlo oslabení tři na pět a šlo to dál. Na tohle mužstvo jsem hrdý a byla pro mě čest mu dělat kapitána," řekl Kubina.

V NHL uznávaný bek je podle svých slov zděšen poměry v extralize. "Těšil jsem se zpátky, ale když vidím, co dělají rozhodčí v čele s panem Šulcem (ředitelem soutěže), to je ostuda českého hokeje. To nemá nic společného se sportem," uvedl Kubina.

Navzdory svému rozhořčení nepřemýšlí o tom, že by se zřekl reprezentace. Na nabídku kouče Vladimíra Růžičky je připraven přikývnout. "Reprezentovat je pro mě čest. Tam je hokej úplně o něčem jiném," tvrdil statný zadák.

Reklama