Hlavní obsah

Vítkovice těžko tlumily vášně

ZLÍN

Vyřazení z play-off bolí, zvlášť když tým vede v sérii 3:1. Vítkovičtí nemohli uvěřit, že si finále nezahrají. Po prohře v sedmém zápase spílali rozhodčím, naštvalo je, že jim bylo vyloučeno sedm hráčů proti dvěma domácím. Zatímco zlínská kabina křepčila radostí, z hostující šatny létala hodně ostrá slova.

Článek

"Z takové výhry bych ani neměl radost," říkal se slzami v očích vítkovický kapitán Pavel Kubina a dodal: "Hrát dvě minuty ve třech proti pěti po takových vyloučeních, k tomu už není co dodat. Rozhodčí jsou zasr... zmr.., tohle nebyl profesionální výkon. Podle mě byli podplacení. Já se hrozně rád vracel do extraligy, ale nečekal jsem, jak to tu chodí."

Kdo opravdu může za vyřazení Vítkovic?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Souhlasil s ním i útočník Václav Varaďa, který rovněž má dlouholeté zkušenosti z NHL. "Tam by se něco podobného mohlo stát jen v případě, že by pískali tihle čeští sudí," zlobil se střelec jediného včerejšího gólu hostů. "Co říkal o rozhodčích Venca Prospal, to je pravda. Dělali jsme pro vítězství maximum, tentokrát jsme byli asi nejblíž, ale nešlo to."

Slzy v očích se leskly rovněž ostřílenému útočníku Romanu Šimíčkovi: "Měli jsme super partu, takovou už možná ani nezažiju. Cítili jsme i obrovskou motivaci a nejhorší je, že jsme výsledek v sedmém zápase nemohli ovlivnit."

Zlín: Měli jsme větší vůli

Na straně domácích se mluvilo o větší disciplinovanosti i vůli Zlína. "Rozhodlo, že jsme dokázali hrát bez faulů. Klíčový gól přišel v přesilovce pěti proti třem, od té chvíle jsme byli lepší. V přesilovkách soupeř po nás hodně šel, což byla chyba, měli jsme pak dost prostoru a před brankou byl pořád někdo volný. Bylo to hodně o štěstí a vůli, kterou jsme ale prokázali větší," konstatoval autor dvou gólových asistencí vítězného týmu Ondřej Veselý.

"Bylo to psychicky těžké, ale zvládli jsme to lépe než soupeř," vykládal útočník Hamé Peter Barinka. Zlín otočil sérii ze stavu 1:3 a může se těšit na finále s Pardubicemi. "O oslavách nemůže být řeč. Zítra si orazíme, od neděle už budeme myslet na finále," dodal domácí forvard Martin Erat.

Reklama