Hlavní obsah

Bulis chce napodobit otce a získat s Pardubicemi titul

PRAHA

Hokejový útočník Jan Bulis prožívá při výluce v NHL v Česku šťastné období. Posila Pardubic z Montrealu patří k hlavním hvězdám letošního ročníku extraligy a zaujala svými výkony i reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičku. Pardubicím pomohl Bulis v play off do finále sedmi góly a v boji o titul se bude snažit pokořit i Zlín.

Foto: ČTK

Jan Bulis (vpravo) ještě v barvách Montrealu - ilustrační foto.

Článek

Sedmadvacetiletý forvard má i další motivaci - rád by napodobil svého otce Františka, který v roce 1973 v dresu pardubické Tesly domácí nejvyšší soutěž vyhrál.

"Samozřejmě bych rád přidal do rodiny další titul. To bychom to spolu pěkně oslavili," řekl Bulis v rozhovoru s novináři. Pardubický odchovanec letos zažívá vůbec první extraligovou sezonu, protože do zámoří odešel už v juniorském věku. "Já jsem oproti tátovi ve výhodě, protože bych ten titul vyhrál na první pokus. To se mu nepovedlo. On chodí s mámou na naše zápasy pravidelně a byli by hrozně šťastní, kdyby se to povedlo."

Na klubový úspěch Bulis teprve čeká. V NHL se v dresu Washingtonu ani Montrealu triumfu nedočkal a v play off si za sedm sezon zahrál jen 17 zápasů. "V NHL jsem se dostal s Montrealem nejdál do druhého kola. Jsem rád, že si konečně zahraju ve finále. Těší mě to o to víc, že je to v barvách klubu, kde jsem s hokejem začínal," uvedl.

Příležitost na první triumf nechce promarnit. "Když už jsme došli tak daleko, byla by škoda nevyhrát. Získat titul by byla paráda. Možná, že si už v Pardubicích nezahraju, i když na NHL teď ještě nemyslím. Teď mám myšlenky jen na finále," pokračoval Bulis.

Bulis je součástí nejúdernějšího útoku letošního ročníku

Bulis vytvořil s Michalem Mikeskou a Milanem Hejdukem nejúdernější útok letošního ročníku. Daří se mu i v play off, a to i přesto, že pro zranění vypadl v posledních třech zápasech Mikeska.

"Tomáš Divíšek se mezi námi rychle zabydlel a jde nám to s ním, jako by s námi hrál od začátku," pochvaloval si záskok Bulis, který věří, že si schoval další góly i na finále. "Samozřejmě, že bych rád přidal další branky, ale proti silnému soupeři to nebude lehké. Doufám, že jsem něco na finálovou sérii nechal."

Se Zlínem očekává Bulis vyrovnanou bitvu. "Zlín má velmi silný tým. Byl bych rád, kdybychom alespoň jeden zápas ve Zlíně vyhráli. To by bylo pro nás výhodné. Hodně důležité budou dva domácí zápasy, které musíme vyhrát," prohlásil.

Bulis však nepovažuje za důležité, že Pardubice měly před finále o tři dny na odpočinek navíc a odehrály o jeden zápas méně. "Ve finále bude ze sebe chtít každý vydat maximum. My jsme si trochu odpočinuli, ale mně by nevadilo, kdybych hrát šest nebo sedm semifinálových zápasů. Jen by to byly větší nervy," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články