Hlavní obsah

Sponzor Zlína chce Kubinu žalovat, hráč svá slova nemění

Hlavní sponzor hokejistů Zlína Hamé se cítí poškozen výroky vítkovického obránce Pavla Kubiny po sedmém semifinálovém zápasu extraligy a chce prostřednictvím soudu vymáhat za poškození dobrého jména náhradu až pět miliónů korun. Kubina po utkání prohlásil, že sudí Petr Bolina byl podplacený. Zastavit žalobu ze strany firmy Hamé prý může jen Kubinova veřejná omluva či důkazy, hráč si však za svými výroky stojí.

Článek

Předseda představenstva společnosti Hamé Leoš Novotný zaslal Kubinovi otevřený dopis. "Vašimi kriminalizujícími prohlášeními o úplatcích jste bezprecedentně poškodil Hamé. Nenechám beztrestně nikoho poškodit dobré jméno mojí společnosti. Dávám Vám proto poslední možnost, abyste se za své neuvážené výroky veřejně omluvil, a to jasným, jednoznačným prohlášením, že HC Hamé neuplácí," píše se v něm.

Generální sponzor zlínského klubu, který bude hrát o úterka o titul s Pardubicemi, je prý na druhou stranu v případě pravdivosti Kubinových výroků připraven z hokeje odejít. "Pokud skutečně máte nezvratné indicie, že byl poskytnut úplatek, sdělte je veřejnosti i mně. Pokud budou prokazatelné, Hamé odchází od hokeje v duchu smlouvy, kde máme ošetřeny všechny, i ty nejméně pravděpodobné scénáře," vyzvala společnost Kubinu v prohlášení.

"Pokud zvolíte jakoukoliv jinou variantu, očistím jméno Hamé soudně a vysouzenou pětimilionovou částku dám na konta dětských domovů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme," uvedl Novotný.

Právní cestou se rozhodl vše řešit i Bolina

Právní cestou se rozhodl celou záležitost řešit i Bolina, který v současné době řeší konkrétní kroky se svým právníkem. Pětačtyřicetiletý sudí, který má za sebou osmnáct sezón v nejvyšší soutěži, je podle svých slov naštvaný a rozhodl se, že do vyřešení celé záležitosti nebude pískat. Doložení pravdivosti Kubinových slov bude po vítkovickém hráči žádat i ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Loňský vítěz Stanleyova poháru s Tampou Bay však své výroky nemění. "To nebyl profesionální výkon. Dovoluji si tvrdit, že pan Bolina byl dneska podplacený. A říkám to už naprosto bez emocí," řekl Kubina v pátek po zápase. "Možná jsem jen v afektu použil vulgární slova, ale jinak nemám co měnit," řekl pak v neděli Kubina a dnes opět potvrdil, že více nemá k celé věci co říct.

Vítkovice vedly v rozhodujícím duelu na ledě úřadujícího mistra 1:0, ale poté třikrát inkasovaly v oslabení. Vyrovnávací branka padla při dvouminutové hře pěti proti třem, když na trestné lavici seděl i Kubina. Kapitána Vítkovic Bolina vyloučil za druhý faul při signalizované přesilovce.

O korupci se dlouhá léta mluvilo i v tuzemské fotbalové lize, ale důkazy přišly až s policejními odposlechy v minulé roce.

Reklama

Související témata: