Hlavní obsah

Kladno s novým koučem vedlo o dva góly, ale urvalo jen bod. Sparta vyškolila Třinec

Praha
Aktualizováno

Léčba novým trenérem (zatím) nezabrala. Kladenští hokejisté ve 32. extraligovém kole v prvním utkání pod koučem Jiřím Čelanským prohráli v Liberci 2:3 v prodloužení, přestože po dvou třetinách vedli o dva góly. Série porážek středočeského týmu, jenž nadále zůstává předposlední, narostla již na pět duelů v řadě. Vedoucí Sparta přehrála Třinec přesvědčivě 4:0 a před druhým Hradcem Králové, jenž udolal 3:2 Litvínov, má v tabulce stále desetibodový náskok.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný brankář Jan Chábera (vlevo) a David Růžička z Kladna po prohře v Liberci v prodloužení.

Článek
Fotogalerie

Uzdravený plzeňský kapitán Martin Straka vedl celek úřadujícího mistra k výhře 5:3 nad Karlovými Vary, brněnská Kometa veze tři body za triumf 4:1 ve Zlíně. Slavia zvítězila nad posledním Chomutovem 3:1 a její kanonýr Jaroslav Bednář rozšířil řady prestižního Klubu hokejových střelců.

Třinečtí se střelecky trápí, to se v Praze znovu potvrdilo. Na Tomáše Pöpperleho nevyzráli ani jednou, domácí brankář udržel osmé čisté konto v probíhajícím ročníku a Sparta si v poklidu dokráčela ke čtrnácté domácí výhře ze 16 utkání. V prvním měření sil v této sezóně nastřílela Ocelářům osm branek (8:3), tentokrát se spokojila s polovičním přídělem. Góly lídra soutěže obstarali Jan Buchtele, Tomáš Rolinek, Lukáš Pech a Karel Pilař.

Brněnská Kometa porazila Zlín na jeho ledě 4:1 a udržela svého soupeře v tabulce pod sebou. O svém úspěchu rozhodli hosté před vyprodanými tribunami Stadíónu Luďka Čajky dvěma góly v rozmezí 103 vteřin prostředního dějství, kdy se trefil nejprve Káňa v přesilovce a po něm Burian dokonce ve vlastním oslabení. Berani padli před svými fanoušky podruhé za sebou, autorem jejich čestného úspěchu byl Balaštík. Premiérový gól v extralize si připsal útočník Tomáš Vondráček.

Pražská Slavia to na Chomutov umí - vyhrála nad ním i v sedmém vzájemném souboji v nejvyšší soutěži, tentokrát 3:1. Jednou trefou se na úspěchu podílel i Jaroslav Bednář, jenž jako 65. hráč vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sport s 250 góly v nejvyšší soutěži a reprezentaci. Šanci na zápas bez obdrženého gólu pokazil domácímu  brankáři Furchovi po vydařené individuální akci Josef Straka.

V hlavní roli kapitáni týmů

I třetí západočeské derby sezóny skončilo výhrou Plzně. Skóre sice otevřeli hosté z Karlových Varů po dorážce Dlouhého, pak se ale naplno projevila přítomnost kapitána Martina Straky, jenž se v sestavě Škody objevil poprvé po čtrnáctizápasové pauze po artroskopické operací kolena: i díky jeho dvěma asistencím domácí ještě v první třetině otočili na 3:1. Energie sice ještě dokázala vyrovnat, ale na Dvořákovu trefu už odpověď nenašla a výsledek zpečetil zkušený zadák Hanzlík.

Kladenští hokejisté tři předešlé zápasy v liberecké Tipsport areně vyhráli, i tentokrát měli utkání skvěle rozehrané. Po gólech Dragouna a Lukáče vedli ještě na začátku třetího dějství 2:0, pak ale Dušek využil zaváhání brankáře Chábery a v početní převaze pět na tři srovnal Bartek. Obrat dokonal v prodloužení kapitán domácích Petr Nedvěd a Kladnu k přerušení černé série v podobě pěti porážek za sebou nepomohlo ani nové trenérské trio v čele s Jiřím Čelanským.

Reprezentační formu potvrdil i kapitán královéhradeckého mužstva Jiří Šimánek. V poslední minutě, přesně 58 sekund před vypršením normální hrací doby, se trefil v utkání proti Litvínovu podruhé a rozhodl o výhře domácích 3:2. Severočeši, kteří z posledních deseti zápasů devětkrát vyhráli, nasadili do zápasu i centra Skuhravého, brzy však přišli o dalšího útočníka Jánského. Ten u mantinelu drsně srazil brankáře Kantora a byl vyloučen do konce utkání.

Program 32. kola načal předehrávaný zápas Vítkovice - Pardubice, který se kvůli účasti Ostravanů na Spenglerově poháru hrál už v pondělí. Z vítězství 4:1 se radovali hosté z východu Čech.

Hokejová extraliga - 32. kolo
Slavia - Chomutov 3:1
Branky: 14. Tomica, 20. Klhůfek, 35. Bednář - 18. J. Straka
Sparta - Třinec 4:0
Branky: 5. Buchtele, 38. Rolinek, 48. Pech, 52. Pilař
Zlín - Brno 1:4
Branky: 36. Balaštík - 9. Vondráček, 30. Káňa, 31. Burian, 59. T. Svoboda
Plzeň - Karlovy Vary 5:3
Branky: 15. Lev, 16. Pletka, 19. Duda, 27. Dvořák, 49. Jiří Hanzlík - 2. Dlouhý, 22. Vlach, 25. Zaťovič
Liberec - Kladno 3:2 v prodloužení
Branky: 43. Dušek, 51. Bartek, 64. P. Nedvěd - 29. Dragoun, 34. Lukáč
Hradec Králové - Litvínov 3:2
Branky: 28. a 60. Šimánek, 48. Vydarený - 27. Gula, 42. Gerhát
Předehráno 23. prosince
Vítkovice - Pardubice 1:4

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín