Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 3:2Šimánek zajistil Hradci výhru nad Litvínovem v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Gula 0 : 1
28. Šimánek 1 : 1
42. Gerhát 1 : 2
48. Vydarený 2 : 2
60. Šimánek 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Gól v poslední minutě zlomil odpor Litvínova v Hradci Králové. Východočeši porazili ve 32. kole extraligy Vervu 3:2 po vítězné brance kapitána Jiřího Šimánka, který se tak prosadil již podruhé v utkání.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost královéhradeckých hokejistů z vítězné branky na 3:2, kterou vstřelil Jiří Šimánek (uprostřed).

Článek

Litvínov přijel do Hradce s perfektní bilancí. Z posledních deseti zápasů vyhrál devět - a držel sérií tří triumfů v řadě. Do sestavy navíc poprvé nasadil jedno velké jméno. Do středu třetího útoku se postavil centr Skuhravý, bývalý reprezentant, jenž je v klubu na střídavý start z prvoligových Českých Budějovic.

Hradec poslední domácí utkání prohrál s pražskou Slavií, proto potřeboval vylepšit dojem. Tým se navíc chtěl naladit na sobotní superzápas - už dávno vyprodané derby v Pardubicích.

První třetina podle toho vypadala, domácí byli mnohem aktivnější, jenže v brance hostů stál skvělý Francouz. Dvakrát perfektně zasáhl proti samostatným nájezdům. Nepřišel si na něj centr první řady Mertl, ani zkušený Marha. Při první hradecké přesilovce mu navíc pomohla tyč.

Nejvíce emocí však přinesla 19. minuta. Hradecký gólman Kantor se vydal k levému mantinelu, daleko z branky, aby odehrál puk. A dojíždějící útočník Jánský ho drsně srazil. Po faulu byl vyloučen do konce utkání. "Byla to ale i moje chyba. Neměl jsem tam jezdit, naši kluci by puk dojeli," uvedl poté Pavel Kantor. Hradecká opora se po zákroku dlouho nezvedala z ledu, poté však opět chytala výborně.

Přes Kantorův příspěvek se hosté dostali do vedení. V přesilovce ve 27. minutě vystřelil od modré čáry švihem obránce Gula a puk se od tyčky odrazil do sítě. Hradecká odpověď přišla bleskově, už za minutu. Kapitán Šimánek, jenž se velmi dobrou hrou předvedl i při turnaji reprezentace v Rusku, se od modré čáry trefil tvrdě mezi Francouzovy betony. "Bylo hrozně důležité, že jsme hned dali gól. První třetinu jsme měli více ze hry, ale druhá už byla vyrovnaná," pronesl hradecký zadák Peter Mikuš.

Ve třetí části opět zafungovala litvínovská přesilovka. Severočeši šli do druhého vedení v duelu poté, co Gerhát ve 42. minutě tečoval těsně před brankou Stříteského střelu. Kantor byl bez šance, vůbec nic totiž neviděl.

Hostům přesto dvojí vedení k bodům nestačilo. Hradec vyrovnal v přesilovce, zblízka zacílil pod horní tyč bek Vydarený. A rozhodující úder přišel v poslední minutě. Tvrdík projel individuálně středním pásmem, poslal puk Frühaufovi a ten křížnou přihrávkou našel Šimánka. Domácí lídr potvrdil reprezentační formu a zajistil Hradci tři body.

32. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 28. Šimánek (Ptáček, L. Květoň), 48. Vydarený (Mertl, Dej), 60. Šimánek (Frühauf, Tvrdík) - 27. Gula (J. Černý, Hanzl), 42. Gerhát (Stříteský, Ručinský). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 2:2, navíc Jánský (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5329.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil - L. Květoň, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, Červený - Švagrovský, Langhammer, Škoda - Švihálek, Tvrdík, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Chaloupka, Posmyk, Kousalík - Jánský, Hübl, Ručinský - J. Černý, Hanzl, Trávníček - Majdan, Skuhravý, Martynek - Písařík, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: