Hlavní obsah

Jánský z Litvínova si za faul na brankáře nezahraje tři zápasy

Praha

Hokejový útočník Peter Jánský z Litvínova dostal od disciplinární komise extraligy trest zákazu startu ve třech utkáních za zákrok na brankáře Pavla Kantora z Hradce Králové. Jánský ve čtvrtečním utkání v Hradci srazil Kantora v obranném pásmu domácích u mantinelu, kam gólman Mountfieldu vyjel rozehrát puk.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Takhle si vyšlápl Peter Jánský z Litvínova na královéhradeckého brankáře Pavla Kantora.

Článek

Jánský byl za zákrok z 19. minuty vyloučen na pět minut a do konce zápasu za napadení. Verva se bez něj musí obejít v utkání proti Třinci, v pondělí na Spartě a v pátek v Karlových Varech.

„Zákrok byl veden čelně na protihráče, který krátce předtím odehrál kotouč. Vzhledem k situaci si hráč musel být vědom, že u kotouče bude později než protihráč, přesto se intenzitu zákroku nesnažil minimalizovat a naopak se před ním odrazil, takže prokazatelně došlo i k zásahu do oblasti hlavy a krku," zdůvodnil rozhodnutí předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Disciplinární komise mohla podle řádů udělit trest na dva až pět zápasů. „Při stanovení výše trestu bylo přihlédnuto ke skutečnosti, že protihráč utkání dokončil, Peter Jánský nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a zákrok byl veden proti brankáři, který má v podobné situaci minimální možnost obrany," doplnil Holý.

Pokutu 30 tisíc korun musí zaplatit asistent trenéra a vedoucí mužstva Vítkovic Roman Šimíček. Ten v pondělním utkání proti Pardubicím dostal trest do konce utkání za nesportovní chování vůči rozhodčím.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články