Hlavní obsah

Slavia - Zlín 1:2Zlín v poslední desetiminutovce otočil duel na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Žejdl 1 : 0
51. Balaštík 1 : 1
56. Köhler 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Zlína zvítězili ve 33. kole extraligy na ledě Slavie 2:1. V přímém souboji o pátou příčku sice Pražané zásluhou Lukáše Žejdla vedli, ale Berani dvěma góly v poslední desetiminutovce duel otočili. Nejprve vyrovnal Jaroslav Balaštík, tři body pak svému celku vystřelil Bedřich Köhler.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hokejistů Zlína.

Článek

Po oboustranně vcelku svižném úvodu si Slavia vynutila v šesté minutě přesilovku, v níž nejprve zahrozil hostující Holík, ale chvilku poté už se radovali domácí. Bednář našel v dobré pozici Žejdla a ten v pádu ranou bez přípravy překonal gólmana Kašíka.

V desáté minutě byli Zlínští velice blízko vyrovnání. Kanonýr Balaštík zakončil samostatně přečíslení dvou na jednoho, puk se za Furchovými zády odrazil od konstrukce branky na čáru a poté do bezpečí. Sudí Hodek strávil dlouhé minuty na konzultaci s videorozhodčím, následně však rozpažil na znamení toho, že gólu dosaženo nebylo.

Na začátku 13. minuty při další početní výhodě Pražanů se do velmi slibné šance dostal bek Wharton, ale nedal. Vzápětí se Kašík vyznamenal proti Žejdlově bekhendové dorážce. Na druhé straně neuspěl Okál a první část tak končila za těsného vedení Slavie.

Ve druhé třetině se na zajímavější herní moment čekalo až do 30. minuty, kdy zkusil štěstí Klhůfek, Kašík byl ovšem připravený. Nepříliš záživnou pasáž hry pak divákům zpestřila alespoň pěstní výměna názoru mezi Štichem a Čechem. Poslední vteřiny před druhou přestávkou přinesly ještě Doležalovu šanci, hosté jí však přestáli bez úhony.

Na úvod třetí části fauloval Sklenář v šanci Okála, který se srazil s Furchem, oba byli otřesení, ale zatímco Furch zůstal v brance, na penaltu šel místo Okála Veselý. Zkusil blafák do bekhendu, ale v koncovce málo zvedl kotouč. Zlín však stupňoval svůj tlak a další šance měli Veselý s Leškou, v signalizované výhodě pak neuspěl Marušák.

Následná přesilovka už ale vedla k vyrovnání, když se po souhře s Leškou prosadil na bližší tyč Balaštík. Poté hrála přesilovku Slavia a vrátit vedení jí mohl Růžička, jenže nedal. Pražané pak hráli 22 vteřin dokonce ve čtyřech proti třem, ale bez efektu. Místo toho tečoval Horákovo nahození na druhé straně clonící Köhler a dokonal obrat.

Blízko k vyrovnání měl v závěru ještě Skokan, jenže letící kotouč nasměroval jen do brankové konstrukce. Kýžený druhý gól nepřinesla domácím ani hra bez brankáře.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - PSG Zlín 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Žejdl (Bednář, V. Růžička ml.) - 51. Balaštík (Leška, Marušák), 56. Köhler (Horák, Leška). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Blümel, Lučan. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 5132.
Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, Šenkeřík - Bednář, Petrovický, Krenželok - Žejdl, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, P. Jelínek, Sklenář - Klhůfek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Holík, F. Čech - Okál, Čajánek, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: