Hlavní obsah

Bláznivý zápas! Čtyřgólový náskok Kladno ztratilo, přesto jásalo. Proti Spartě zlaté body, tvrdil Kaberle

Kladno

Pořádně divokou jízdu připravili fanouškům hokejisté Kladna a Sparty. Domácí srazili lídra tabulky do kolen, čtyřmi góly vyhnali gólmana Pöpperleho z branky, jenže náskok 4:0 ztratili a devět sekund před koncem o tříbodovou výhru přišli. Přesto bylo v Kladně veselo, zápas rozhodl v první minutě prodloužení Tomáš Kaberle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Kladna Tomáš Kaberle ve vítězném utkání proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

„Čtyřicet minut jsme hráli výborně, dvacet špatně. Dva body se Spartou jsou zlaté, i když je škoda, že nemáme tři," hodnotil Kaberle, jenž se v zápase blýskl dvěma asistencemi a vítěznou trefou v prodloužení.

Přesto ho ztracený náskok během třetí třetiny mrzel. „Přestali jsme hrát, zalezli jsme a zbytečně couvali. Dostali jsme dva góly a najednou v sobě neměli sebedůvěru," vyprávěl reprezentační bek. „Pořád jsme vyhazovali a čekali, co s námi udělají," litoval Kaberle, který se den před zápasem s rodinou vrátil ze zámoří.

„Na led jsem šel až dopoledne před utkáním, cítil jsem se dobře, ale teď po zápase na mě trochu únava dolehla," přiznávala opora kladenské defenzívy.

Zase přišli o vedení

Ve čtvrtek Rytíři ztratili dvougólový náskok v Liberci, teď přišli dokonce o dvojnásobné vedení. Po příchodu nových trenérů tak v obou utkáních bodovali, ale ani jednou naplno. „Po druhém gólu jsme hráli bázlivě, už musíme nějaký zápas dotáhnout do vítězství, abychom tu psychiku narovnali," přál si kladenský asistent Jan Neliba.

Výkon v prvních dvou třetinách byl ale pro jeho tým zdecimovaný početnou marodkou povzbuzením do dalších zápasů. „Domácí nás překvapili," uznal i asistent sparťanského kouč Jandače Zdeněk Moták, jenž označil zápas z pohledu extraligového suveréna za varování. „Dvě třetiny jsme hráli špatně a bojovali méně, než domácí," uznal.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec