Hlavní obsah

Hemský: Zlínské útoky jsme pochytali

ZLÍN

Aleš Hemský přispěl v úterý dvěma góly k pokoření hokejového mistra ze Zlína v prvním zápase finále play-off. Útočník Edmontonu Oilers, který nastupuje za mateřské Pardubice díky výluce v NHL, přiznal, že zápas nebyl jednoduchý, a že jeho spoluhráči měli asi více sil než soupeř. V rozhovoru pro deník Právo Hemský popisuje obě své trefy a vysvětluje, proč Pardubice napoprvé uspěly.

Článek

Byl pro vás zápas tak snadný, jak vypadal? Nebylo to jednoduché. Příliš brzy jsme dostali branku a naštěstí se nám povedlo záhy skóre otočit. Po třetí trefě jsme už byli v pohodě.

Můžete popsat dvě vaše klíčové branky? Před první trefou jsem vyjel z rohu a chtěl to dávat až za gólmana, ale přijížděl tam už obránce, tak jsem strkal puk mezi jeho nohy. Měl jsem štěstí, že se to ke mně odrazilo zpátky. Při druhém gólu mi kluci perfektně odstavili protihráče, bylo to snadné.

Povedlo se vám vyhnat brankáře Murína na střídačku. Pomůže vám to? To, že museli střídat gólmana, vůbec neřeším. Murína neznám, nevím, co to s ním udělá. Těžko říci, jak na tom je, ale každý zápas bývá úplně jiný.

Kde ležel hlavní klíč k úspěchu v prvním finále? Hráli jsme zezadu, k tomu nám pomáhal vývoj skóre. Důležité bylo pokrytí středního pásma. Zlín to hraje po mantinelech, kde jsme je ale stačili pochytat a vyráželi k brejkům.

Zlín vás už letos čtyřikrát porazil. Nesvazovalo to? Určitě už na to nikdo nemyslel. Play-off je úplně jinou soutěží, co bylo v základní části, se už dávno zapomnělo.

Projevilo se, že jste mohli před finále déle odpočívat? Možná jsme měli víc sil. Celkově jsme ale hráli hodně dobře a podržel nás brankář Lašák. Když se můžete spolehnout na gólmana, je to perfektní.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec