Hlavní obsah

O takovém obratu jsme ani nesnili, přiznal litvínovský kouč Rulík

Josef PešoutSport.czPrávo

Příjemné chvíle zažívá hokejový trenér Radim Rulík. Společně s asistentem Milošem Hořavou stojí za výrazným vzestupem týmu Litvínova v extralize. Když mužstvo přebírali, byla Verva po 14. kole na posledním místě tabulky se čtyřbodovou ztrátou na třináctý celek. Momentálně se Litvínovští vyšplhali už na osmou příčku. „Vážíme si hlavně bojovností týmu,“ říká Rulík.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Martin Ručinský (vpravo) se raduje z gólu, kterým rozhodl o vítězství Litvínova 2:1 nad Plzní. Blahopřát mu přijíždí Viktor Hübl.

Článek

Čekali jste po svém nástupu do klubu takový obrat k lepšímu?

Nevěděli jsme, do čeho jdeme.  Litvínov v tehdejší situaci jsme znali asi jen z novin. Miloš Hořava s pár jeho hráči už dříve spolupracoval. Já kdysi jen s nynějším náhradním brankářem Fraňkem v Karlových Varech, ale to už je hodně dávno. Při příchodu na litvínovskou střídačku jsme s Milošem nesnili o tom, že se tak rychle dostaneme prakticky až do středu tabulky.

Přesto se vám to během dvou měsíců povedlo!

Poznali jsme obrovskou chuť a bojovnost mužstva. Vývoj se otočil v náš prospěch. Měli jsme někdy i dost štěstí. Dokázali jsme těsně vyhrát několik zápasů, dvakrát jsme se radovali až po nájezdech při remíze 0:0. V zápasech s vyrovnanými soupeři je to vždycky o maličkostech. Ale někdy se od nás štěstí i odvrátilo, třeba před pár dny v Hradci Králové při inkasovaném rozhodujícím gólu minutu před koncem.

Hektický byl sobotní souboj s Třincem. Jak jste ho vnímal?

Stejně jako hráči. Dostali jsme se do komplikovaných momentů, když jsme museli hrát dvakrát po dvou minutách oslabení tří proti pěti. Přitom na trestné lavici byli hokejisté, kteří zpravidla nastupují právě v oslabení. Bránit takhle dlouho ve třech není běžnou záležitostí. Ale zvládli jsme to. Samozřejmě jako několikrát předtím podal skvělý výkon brankář Pavel Francouz.

Současné výsledky jsou pro vás asi o to cennější, že nenastupujete kompletní. Co říkáte na absence opor?

Chybějí zranění Lukeš, Piroš, Hanzl, Stříteský, Gula i distancovaný Jánský. Jeho trest na tři kola z Hradce nechápu. Je to příliš kruté, stačil by jeden nebo maximálně dva zápasy. Pochopitelně není příjemné a naopak je složité, když musíme v sestavě improvizovat. Asi i nadále sáhneme mezi mladé hráče, kteří působí v Mostě.

Reklama

Související témata: