Hlavní obsah

Skuhravý v dresu Litvínova potká na Spartě parťáky z Varů. Budeme mít velkou motivaci, říká

Josef PešoutSport.czPrávo

Pondělní duel na ledě pražské Sparty bude pro hokejového útočníka Václava Skuhravého nevšední záležitostí. V dresu Litvínova se totiž potká v extralize vůbec poprvé v roli soupeře s dlouholetými karlovarskými spoluhráči Petrem Kumstátem a Lukášem Pechem. Tahle trojice byla v minulosti symbolem a ikonou týmu Energie, teď stojí na opačných frontách a ještě v jiných barvách, než nosí „jejich“ bývalé Karlovy Vary. „Jsem hlavně rád, že jsem zpátky v extralize,“ svěřil se Skuhravý.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hokejistů Litvínova.

Článek

Jak se těšíte, až potkáte bývalé parťáky z Varů?

Určitě budeme mít všichni velkou motivaci. Ještě k tomu se hraje na Spartě, která vede tabulku.

Do Litvínova jste ale přišel na střídavé starty z prvoligového Motoru České Budějovice.

Už asi před měsícem mi volal litvínovský generální manažer Robert Kysela. Ale Budějovice mě tehdy nechtěly ještě pustit, protože jsme měli hodně zápasů. Kluby se domluvily až na vánoční pauzu, tedy nejméně na tři zápasy. Schválil to i budějovický trenér Rosol, který ještě do poloviny října vedl Litvínov. Už jsem hrál za severočeský tým v Hradci Králové a doma proti Třinci. Uvidíme, jak to bude dál.

Nemrzí vás, že jste nezůstal v extralize hned po letním nuceném odchodu z Varů?

Ani ne. Hlavní bylo, že jsem od září hrál hokej, byť jenom v první lize. Ten skok do extraligy po několika měsících není propastný. Jen mám dojem, že v nižší soutěži se praktikuje dost rozlítaný styl, méně taktický, než v extralize.

Pamětníci si vzpomenou, že jste už v minulosti krátce v Litvínově působil.

Tehdy před třinácti lety jsem jako hráč Kladna hostoval v Kadani a Litvínovští si mě pozvali na tři zápasy. Bylo to shodou okolností také ve vánoční přestávce. Měl jsem zaskočit za Roberta Kyselu, který laboroval se zlomenou rukou. Když jsem nyní přišel do litvínovské kabiny, maséři mi tehdejší hostování připomněli. Byla to jen epizoda. I když teď pomáhám Litvínovu, nevypustil jsem z hlavy ani Budějovice.

Fanoušci, kteří nesledují pravidelně první ligu, se asi diví, proč je budějovický tým s řadou zkušených hráčů tak dole v tabulce?

Prohráli jsme asi patnáct zápasů o gól. Mužstvo se nějak formovalo, ale už je pospolu pár měsíců, a věřím, že se zlepšíme.

Reklama

Související témata: