Hlavní obsah

Hokejisty Třince přichází na měsíční zkoušku posílit Polák

Třinec

Novou posilou hokejistů Třince je útočník Vojtěch Polák. Osmadvacetiletý bývalý reprezentant přišel po krátkém působení v Dinamu Riga v KHL zatím na měsíční zkoušku. Podle jeho agenta Vladimíra Vůjtka mladšího je součástí dohody opce do konce sezóny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vojtěch Polák ještě v dobách svého předchozího působení v Třinci v sezóně 2010/11 před slávistickým brankářem Miroslavem Kopřivou

Článek

Polák už v pondělí v civilu sledoval vítězný zápas Ocelářů proti svému mateřskému klubu Karlovým Varům. Pokud do pátku Třinec obdrží transferkartu, může staronová tvář v sestavě Slezanů naskočit do dalšího extraligového zápasu v Kladně.

"Snažíme se kádr oživit a Vojta Polák je jeden z těchto hráčů, který přichází na zkoušku. Máme na to měsíc, pak končí přestupní termín," řekl novinářům trenér Třince Jiří Kalous.

Polák i Třinec mají na vzájemnou spolupráci dobré vzpomínky, v sezóně 2010/11 vedla až k extraligovému titulu. Karlovarský odchovanec si tehdy připsal 18 gólů a 25 asistencí.

Polák pak prošel několika kluby doma i v zahraničí včetně Davosu či Klotenu a tuto sezónu rozehrál v Rize. V barvách lotyšského účastníka KHL odehrál devět zápasů, ve kterých zaznamenal tři asistence. Pak se jejich cesty rozešly.

V Třinci však nezůstane jen u Poláka. Podle zpráv ze zákulisí má klub rozjednáno několik hráčských výměn a příchodů, které by měly proběhnout v nejbližších dnech, nejpozději příští týden.

Reklama

Související témata: