Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 5:1Sparta potřetí v sezóně porazila Litvínov i díky gólům kanonýra Tona

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Pech 1 : 0
19. Ton 2 : 0
24. Forman 3 : 0
29. Skuhravý 3 : 1
41. Ton 4 : 1
60. Klimek 5 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty se rozloučili s rokem 2013 výhrou nad Litvínovem 5:1. Pražané tak severočeského soupeře porazili i potřetí v sezóně. Na zisku tří bodů ve 34. kole extraligy se dvěma góly podílel útočník Petr Ton, který si tak upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže a nejproduktivnějšího hráče.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaroslav Hlinka ze Sparty (vlevo) a Jiří Zeman z Litvínova bojují o puk.

Článek

Téměř devět tisíc fanoušků v Tipsport areně bylo dlouho svědky vyrovnaného zápasu bez velkých šancí na obou stranách. Navíc se oba celky mohly spolehnout na pozorné brankáře Pöpperleho a Francouze. Litvínov ani Sparta se nedokázaly prosadit ani v úvodních přesilových hrách, i když Pražany výhoda povzbudila a krátce po návratu vyloučeného Chaloupky na led se prosadil pohotovou dorážkou Pech.

Vzápětí navíc zahrozili Bahenský s Formanem, ale prosadila se zkušenější dvojice v dresu Sparty - Hlinka s Tonem. Nejproduktivnější duo extraligy sehrálo ukázkově přečíslení dva na jednoho a domácí vedli o dvě branky. Když poté ve 24. minutě našel Forman skulinku u pravé tyče Francouzovy branky, zdálo se, že Sparta v poklidu získá další tři body.

Litvínovu se ale podařilo v 29. minutě snížit v početní výhodě, když se ve svém třetím zápase v dresu Vervy poprvé prosadil host z prvoligových Českých Budějovic Skuhravý. Sparta mohla získat třígólový náskok zpět při dvou soupeřových vyloučeních v rychlém sledu, Francouz ale potvrdil, že se mu momentálně daří, a udržel svůj tým ve hře o body. Písařík a Ručinský navíc mohli v závěru druhé třetiny drama ještě zvýšit, Pöpperle byl ale pozorný.

Již po jedenácti sekundách třetí části sehrála vzorovou kombinaci elitní formace Sparty a domácí vedli 4:1, když se podruhé prosadil Ton. O osudu utkání tak bylo rozhodnuto a Spartu nakonec nemuselo ani mrzet, že nevyužila další přesilové hry. V poslední minutě se navíc domácí tým prosadil popáté, Francouze prostřelil Klimek.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Pech (Krejčík, Buchtele), 19. P. Ton (J. Hlinka), 24. Forman (T. Rachůnek), 41. P. Ton (Rolinek, J. Hlinka), 60. Klimek (Krejčík) - 29. Skuhravý (J. Černý, Trávníček). Rozhodčí: Pešina, Polák - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 6:6, navíc Philipp (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 8768.
Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Hrbas, Švrček, Krejčík, Kubát, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Bahenský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Pavlík, Chaloupka, Posmyk, Kousalík, od 41. navíc Kokeš - Martynek, Hübl, Ručinský - J. Černý, Gerhát, Trávníček - Písařík, Skuhravý, R. Pšurný - Zavřel, Smolka, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec