Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 3:4Hokejisté Pardubic po velkém obratu dobyli Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Pulpán 1 : 0
29. Svoboda 2 : 0
39. Gajovský 3 : 0
44. Tybor 3 : 1
47. Ďaloga 3 : 2
51. Zohorna 3 : 3
51. Zohorna 3 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Pardubic předvedli ve 34. kole extraligy velký obrat a přestože v Chomutově prohrávali ještě v úvodu třetí třetiny 0:3, nakonec si odvážejí všechny body po vítězství 4:3. Zvrat dokonal dvěma zásahy hostující útočník Tomáš Zohorna v 51. minutě v rozmezí 55 vteřin.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Pardubic se radují ze vstřeleného gólu proti Vítkovicím

Článek

V první třetině bylo na obou stranách celkem sedm vyloučených, což vedlo k velkému množství gólových příležitostí. Na branku ale čekali diváci až do 19. minuty, kdy Pulpán v přesilové hře vystřelil od modré čáry, jeden z hostujících hráčů puk tečoval a ten se ještě odrazil od horní tyčky za záda brankáře Hudáčka.

Kromě gólu měli z domácích velké příležitost Hruška, Šagát a Mrázek, ale ani jeden z bezprostřední blízkosti nepropálil výborně chytajícího Hudáčka. Na straně Pardubic to byli Cetkovský, Ďaloga a Radil, ale buď je vychytal Martin Růžička nebo jejich střely šly těsně mimo.

Ve druhé části měli Pardubičtí nejprve velkou příležitost na vyrovnání, když hráli čtyřminutovou přesilovku, ale větší šanci si nevypracovali. Místo toho přidal Chomutov dvě trefy a zvýšil na tříbrankový rozdíl. U druhé branky pálil od modré Rutta, Hudáček sice puk stačil vyrazit, ale Svoboda ho z brankové čáry úspěšně dorazil. Třetí gól byl lahůdkou pro diváky, když v přesilové hře šli domácí dva na jednoho, Hruška zadovkou přihrál Gajovskému a ten střelou po ledě překonal Hudáčka.

Sýkora se Salfickým předčasně skončili

V samém závěru druhého dějství neudržel nervy na uzdě Sýkora a po dvouminutovém trestu si vykoledoval i trest do konce utkání za nesportovní chování. K němu se již po skončení třetiny přidal ještě náhradní gólman Východočechů Salfický a i pro něho duel skončil předčasně.

Neskutečný obrat předvedly Pardubice ve třetí třetině a zdecimovaným domácím nakonec vstřelily za sedm minut čtyři branky. Naději na zdramatizování zápasu dostaly hosté v 44. minutě, když ve vlastním oslabení vystřelil Endál, Růžička jeho střelu jen vyrazil a Tybor snížil na dvoubrankový rozdíl.

Ve 47. minutě už Pardubice prohrávaly jen o jeden gól, když po šesti sekundách využily přesilovou hru. Od modré čáry pálil Ďaloga a jeho střela švihem se zastavila až v Růžičkově síti. Hosté potom rozpoutaly peklo v obranné třetině Chomutova, k čemu jim dopomohla i série vyloučení domácích. V 51. minutě vyrovnal v přesilové hře Zohorna střelou z kruhu a o 55 sekund později v další přesilové hře stejný hráč také rozhodl. Pokus o vyrovnání v podobě hry bez brankáře domácím štěstí nepřinesl.

34. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:4 (1:0, 2:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 19. Pulpán (Hřebejk, D. Hruška), 29. Jaroslav Svoboda (Rutta, Sikora), 39. Gajovský (D. Hruška) - 44. Tybor (Endál), 47. Ďaloga (T. Nosek), 51. T. Zohorna (Gregorc), 51. T. Zohorna (Gregorc). Rozhodčí: Hodek, Kalivoda - Frodl, Charvát. Vyloučení: 12:7, navíc P. Sýkora a Salfický oba 10 min. a do konce utkání, Gregorc (všichni Pardubice) 10 min. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4091.
Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, Pulpán, Novák, Prošek, Rutta, Trefný, Bartejs - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Kubinčák - Sikora, Jaroslav Svoboda, Šagát. Trenéři: Turek a R. Kaše.
Pardubice: Hudáček - Gregorc, Ďaloga, Píša, Korím, Zdráhal, Čáp - Radil, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Somík, P. Sýkora - Endál, Cetkovský, Tybor - Moučka, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec