Hlavní obsah

Fanoušci Třince útočili na kouče Kalouse, žádali jeho odchod

Jiří Kalous zažil v roli kouče třineckých hokejistů první větší incident s vlastními fanoušky. Hlouček deseti příznivců si v třetí části utkání s Karlovými Vary za stavu 2:3 přišel vylít zlost přímo k domácí střídačce a žádal si Kalousův odchod z funkce. Oceláři nakonec zápas obrátili a vyhráli 4:3.

Foto: Petr Horník

Kouč Jiří Kalous ještě v dobách svého působení na liberecké střídačce

Článek

Nestává se často, aby se zloba fanoušků obrátila na domácím stadiónu proti vlastním hráčům a vedení. Třinec takovou situaci prožil v závěrečné dvacetiminutovce zápasu s Karlovými Vary, když Oceláři vinou řady nevyužitých šancí prohrávali 2:3. Na začátku třetí části se nad domácí střídačkou shlukla skupinka fanoušků, kteří začali tlouct pěstmi do její stříšky z plexiskla a skandováním "Kalous ven" si žádali trenérův odchod.

"Vím, že třinecký fanoušek je náročný, vášnivý a prožívá to. Má absolutní právo vyjádřit názor. Ale mrzí mě to vůči týmu. Diváci museli přece vidět, že dře a maká," řekl Kalous po utkání novinářům.

Krátký incident, který v jednu chvíli přerostl až v potyčku s pořadateli, zklidnil vyrovnávací gól na 3:3. Situace se vrátila do normálu a Třinec nakonec po Varaďově gólu vybojoval tři body.

"Povolili jsme soupeři čtyři pět střel za třetinu. To, že jsme góly dali pozdě, tak to prostě někdy chodí. Ty fanoušky respektuju, ale na obhajobu mužstva musím říct, že tvrdě pracujeme a jdeme úspěchu naproti. Věřím, že vítězství přijdou," řekl Kalous.

Až se zdálo, jako by roztržka domácí hráče v závěru utkání motivovala k obratu. Martin Adamský tvrdil, že vypjatou situaci nad lavičkou ale příliš nevnímal. "Řvou 'Kalous ven', a když dáme gól, najednou fandí. Jestli nás chtějí povzbudit, tak ať nepískají. Ale já vždycky říkám, že divák si zaplatil a má právo si řvát, co chce," uvedl Adamský.

Nejlepší třinecký střelec v sezóně se po dvou týdnech marodění se zlomeným palcem vrátil do sestavy a svým výkonem strhl celý tým. I když Adamský nedal gól, na ledě byl cítit. "Měl jsem to dobře zlomené a šlo jen o pocit. Trošku jsem si psychicky od hokeje odpočinul, chuť tam byla. Měl jsem snad patnáct střel na bránu. I když mi tam nic nepadlo, hlavní jsou body," řekl Adamský.

Reklama