Hlavní obsah

Sparta vyhrála ve šlágru kola v Brně. Vítkovice nasázely Hradci šest gólů

Aktualizováno

Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve šlágru 35. kola Tipsport extraligy v Brně 3:1 a upevnili si první místo v tabulce. Vítkovice ukončily třízápasovou sérii domácích porážek, když v pátek porazily Hradec Králové vysoko 6:2. Po dlouhých sedmi utkáních bodoval poslední Chomutov, který podlehl před vlastními diváky Zlínu 2:3 po samostatných nájezdech. Pardubice si poradily s Libercem 4:1 a Karlovy Vary udolaly v podkrušnohorském derby Litvínov 2:1. Plzeň prohrála na Slavii 1:3. Kladno podlehlo v samostatných nájezdech Třinci 1:2, když rozhodující exekuci provedl Vojtěch Polák.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté pražské Sparty slaví s fanoušky výhru v Brně.

Článek
Fotogalerie

Lídr ze Sparty vedl ve vyprodané Kajot Areně po přesilovkovém zásahu Krejčíka. Na začátku druhého dějství sice srovnal stav Jan Hruška, radost z vyrovnání ale vydržela Kometě jen necelých pět minut. Rolinek po Pilařově asistenci vrátil hostům vedení. Brňané ve 29. minutě znovu srovnali zásluhou Tomáše Svobody, jenže Pražané opět bleskově zareagovali, když se po Tonově akci prosadil z dorážky Rolinek. Svěřenci trenéra Jandače se už o tříbodový zisk nenechali připravit a v 52. minutě ještě náskok zvýraznili. Na konečných 4:2 pro Spartu uzavřel v 52. minutě Bahenský.

Vítkovice měly v souboji s Hradcem Králové raketový nástup do utkání a o svém vítězství rozhodly již v první třetině, kdy si vypracovaly tříbrankový náskok. Po dvou gólech zaznamenali Szturc a Roman. Účastník Spenglerova poháru si v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže připsal teprve druhou výhru z posledních sedmi domácích vystoupení. Mountfield přerušil šňůru čtyř venkovních výher v řadě. Na vedoucí Spartu ztrácí z druhého místa už čtrnáct bodů.

Zlín si v Chomutově vytvořil dvoubrankové vedení, když se nejprve ve 14. minutě trefil Veselý a dvě minuty před první sirénou se prosadil v přesilovce i Marušák. Piráti však dokázali manko smazat. V 38. minutě vsítil kontaktní gól Kubinčák a ve 43. minutě srovnal skóre Sikora. Prodloužení vítěze neurčilo a na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž byli šťastnější Berani. V osmé sérii rozhodl o jejich bonusovém bodu Zámorský. Chomutovští zaznamenali třicátou porážku v této sezóně.

Třinci zařídil výhru navrátilec Polák

Dovednostní činnost musela rozřešit také střetnutí mezi Kladnem a Třincem. Rytíří udeřili jako první, když v 11. minutě prostřelil gólmana Hamerlíka v přesilovce Dragoun. Středočeši však o těsný náskok přišli. Jedenáct sekund před koncem prostřední dvacetiminutovky srovnal stav na ukazateli skóre Orsava. Třinec se dočkal gólu na kluzišti protivníka po 327 minutách hry. V prodloužení gól nepadl a ke slovu přišly nájezdy. V nich se blýskl navrátilec z Rigy Polák, jenž v páté sérii zajistil Slezanům bod navíc.

Pardubice i potřetí v sezóně zdolaly Liberec. K výhře 4:1 přispěli dvěma přihrávkami Kolář a Semorád. Podještědský celek prohrál na hřišti soupeře počtvrté za sebou a na desátou příčku zajišťující start v předkole play off ztrácí nadále tři body. První zápas v dresu Bílých Tygrů odehrála nová posila ze Sparty, obránce Petr Gřegořek.

Vary zdolaly Litvínov díky přesilovkám

Karlovy Vary zlomily Litvínov v přesilových hrách. V 28. minutě otevřel skóre Vachovec a druhý gól přidal ve 49. minutě Zaťovič. Verva už stačila stav pouze zkorigovat. Třináct vteřin před koncem třetí třetiny využil početní výhodu Ručinský, který tak překazil brankáři Závorkovi druhou vychytanou nulu v sezóně. Energie se přiblížila v tabulce desátému Litvínovu na rozdíl šesti bodů.

Plzeň bez kapitána Martina Straky prohrávala v O2 areně od 10. minuty po ráně Valacha. Ve 44. minutě pak navýšil náskok červenobílých Skokan a domácí měli nakročeno k výhře. Tři minuty před koncem základní hrací doby vykřesal Indiánům naději na bodový zisk Tomáš Sýkora, do prázdné klece ale v samotném závěru stvrdil triumf sešívaných Jelínek.

Hokejová Tipsport extraliga, 35. kolo:
Vítkovice - Hradec Králové 6:2
Branky: 11. a 23. Roman, 19. a 52. Szturc, 4. Sloboda, 39. Húževka - 34. Dej, 40. Červený.
Chomutov - Zlín 2:3 po sam. náj.
Branky: 38. Kubinčák, 43. Sikora - 14. Veselý, 18. Marušák, rozh. nájezd Zámorský.
Pardubice - Liberec 4:1
Branky: 3. Somík, 50. Endál, 56. Tybor, 60. Gregorc - 52. Bulík.
Karlovy Vary - Litvínov 2:1
Branky: 28. Vachovec, 49. Zaťovič - 60. Ručinský.
Kladno - Třinec 1:2 po sam. náj.
Branky: 11. Dragoun - 40. Orsava, rozh. nájezd V. Polák.
Slavia - Plzeň 3:1
Branky: 10. Valach, 44. Skokan, 60. Jelínek - 57. T. Sýkora.
Brno - Sparta 2:4
Branky: 21. J. Hruška, 29. T. Svoboda - 26. a 31. Rolinek, 6. Krejčík, 52. Bahenský.

Reklama

Související témata: