Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 2:3 SNZlín ztratil v Chomutově dvougólové vedení, vyhrál ale v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Veselý 0 : 1
18. Marušák 0 : 2
38. Kubinčák 1 : 2
43. Sikora 2 : 2
65. Zámorský (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v 35. kole Tipsport extraligy Chomutov 3:2 po samostatných nájezdech, duel rozhodl v osmé sérii obránce Petr Zámorský. Piráti dokázali smazat dvoubrankové manko a vynutit si prodloužení, i páté nájezdy v sezóně však prohráli. Poslední tým soutěže ale bodoval poprvé po sedmi porážkách v normální hrací době.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník Mark Bomersback (vpravo) v souboji s Martinem Matějíčkem ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu patřil hostujícím Beranům, kteří si dokázali v první třetině vytvořit dvougólový náskok. Nejprve se po nenápadné akci, kdy Čajánek vystřelil do prostřed branky a Růžička puk neudržel, prosadil pohotově dorážející Veselý. Druhou branku vstřelili Zlínští v přesilové hře, kdy Leška posunul puk na modrou čáru Marušákovi, který se prosadil tvrdou střelou.

A mohlo být pro domácí ještě hůře, Martin Růžička ale v 17. minutě výborným zákrokem vyrazil dorážku Holíka mířící za brankovou čáru. Chomutov se dostal do příležitostí při své druhé přesilové hře, střely Mrázka, Krsteva i Hřebejka ale zlikvidoval Kašík.

Ve druhé třetině se však domácím podařilo snížit, když Kašíka překonal ve 38. minutě Kubinčák. Ještě předtím ale musel řadu výborných zákroků předvést Růžička, který si poradil se střelami Balaštíka a zlikvidoval i gólovky Filipa Čecha a Čajánka. Piráty probudil až pěstní souboj Bartejse a Horáka, který chomutovský mladík vyhrál na body. O převaze Zlína v prostřední části hry svědčí poměr střel 5:16.

Gajovského únik dorazil do brány Sikora

Ve 43. minutě se ale podařilo Pirátům vyrovnat. Po krásné přihrávce Davida Hrušky se dostal do samostatného úniku Gajovský, kterému sice puk vypíchl holí Kašík, ale dojíždějící Sikora ho poslal do branky. Dokonat obrat mohl Prošek, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Čajánek, jehož střela se otřela o tyč.

V polovině a na konci třetiny si Chomutov vypracoval velký tlak a několik závarů před zlínskou brankou, ale příležitosti zůstaly nevyužity. Dvacet sekund před základní hrací doby se objevil sám před domácím brankářem Leška, ale trefil jenom povyjetého Růžičku.

O vítězi zápasu nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější hosté. V osmé sérii je ukončil Zámorský. Chomutov tak i nadále čeká na premiérový úspěch v dovednostních 'úkolech' v extraligovém ročníku.

35. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - PSG Zlín 2:3 po sam. náj. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Kubinčák (J. Straka, Krstev), 43. Sikora (Gajovský, D. Hruška) - 14. Veselý (Čajánek, Okál), 18. Marušák (Leška, Balaštík), rozhodující nájezd Zámorský. Rozhodčí: Polák, Pavlovič - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3459.
Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, Krstev, Tejnor, Prošek, Bartejs, Trefný, od 33. min. navíc Havel - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Bartečko - Sikora, Jar. Svoboda, Šagát - Mainer, Kubinčák. Trenéři: Turek a R. Kaše.
Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Holík, F. Čech - Okál, Čajánek, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: