Hlavní obsah

Zraněný Leška místo finále pečuje o manželku

ZLÍN

Opora hokejistů Zlína Petr Leška musí sledovat finálovou sérii extraligy jen ze střídačky. Produktivní centr a specialista na přesilové hry si léčí od čtvrtfinále po zákroku litvínovského Daniela Brandy zlomený kotník, ale snaží se s týmem při zápasech normálně žít. Dodržuje své rituály v kabině a pokouší se spoluhráče povzbudit.

Foto: archiv

Petr Leška.

Článek

"Snažím se dělat všechno, co jsem dělával, když jsem hrál. Zapínám muziku a tak. Pouštím Alkehol," řekl v rozhovoru s novináři Leška. Zápasy prožívá Leška v klidu a nijak se nenervuje. "Já nejsem takový. Snažím se kluky spíše povzbuzovat, fandit, ale vím, že to nemohu nijak ovlivnit," řekl.

Při triumfu by neúčast mrzela dvojnásob

Po dvou domácích finálových zápasech s Pardubicemi Valaši prohrávají 0:2. Leška je však stále optimistou. "Nejsme tým, který složí zbraně a přestane hrát." Neúčast ve finále ho však hodně mrzí. "Celou sezónu od května člověk trénuje a poctivě dře, aby si pak mohl zahrát finále, a potom v nejdůležitější fázi sezóny chybí."

Devětadvacetiletý vyhlášený technik si loni i letos ve Zlíně neohroženě držel pozici nejproduktivnějšího hráče, nyní však nemůže pomoci. "Mrzelo by to ještě dvojnásob, kdyby kluci ještě vyhráli titul a já nebyl přímo na ledě," podotkl. Ale euforii by prý prožíval obrovskou. "Určitě by to bylo jiné. Ale měl bych stejně velkou radost, jako kdybych hrál. I když bych věděl, že loni jsme pro to udělal víc než letos. Ale jsme tým, jde o mužstvo, ne o jednotlivce."

Brandovu omluvu by nepřijal

Leška Zlínu chybí a jeho absence je evidentní při přesilových hrách. Ve finále se Medvědům hra v početní převaze nedaří. Produktivní centr však svým spoluhráčům speciální rady nedává. "Když ještě hrál Petr Čajánek místo mě s Jardou Balaštíkem a Ondrou Veselým, tak jsme se bavili, jak jsme to hráli my. Teď jsou ale už lajny přeházené a už se hrají jiné signály," prohlásil Leška.

Od litvínovského Brandy se Leška omluvy za zranění nedočkal, ale prý by ji ani nepřijal. "Nemám se s ním o čem bavit. Byl to zákrok po odpískání. Kdyby to byl nevinný zákrok, tak budiž. Po přerušení hry se ale člověk už otáčí a nečeká to," vrátil se k osudnému okamžiku. "Buďme ale rádi, že to dopadlo takhle, mohlo to dopadnout i hůř."

Buď zůstane ve Zlíně, nebo zkusí zahraničí

Místo tréninků má Leška volno a z rodinných důvodů se nechystá ani na víkend do Pardubic. "Normální den je pro mě nuda. I když teď se musím starat v rodině. Manželka je těhotná a má nějaké problémy, takže musí ležet. Vozím malého do školky. Ale většinu času jsem doma a šetřím tu nohu," uvedl Leška.

Po letošním ročníku končí Leškovi ve Zlíně smlouva. Jednání o nové však odložil až po play-off. Nic na tom nezměnilo ani jeho zranění. "Začali jsme jednat před play-off, pak jsme se dohodli, že se k tomu vrátíme až po něm," prohlásil. Pokud nezvolí zahraniční angažmá, má jasno, že v domácí soutěži jinam než do Zlína nepůjde. "Já bych docela rád zůstal. Jiný tým v extralize nepřichází v úvahu," dodal.

Reklama

Související témata: