Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 2:1Přesilovkové góly pomohly Karlovým Varům k výhře nad Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Vachovec 1 : 0
49. Zaťovič 2 : 0
60. Ručinský 2 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v 35. kole Tipsport extraligy Litvínov 2:1 a přiblížili se tak svému soupeři i desátému místu v tabulce na šest bodů. Verva dokázala zdramatizovat podkrušnohorské derby až v závěrečné power play, kdy připravil brankáře Tomáše Závorku o blížící se druhou nulu Martin Ručinský. Všechny branky padly v přesilových hrách.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karlovarští útočníci Martin Zaťovič a Petr Pohl (vzadu) slaví gól proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Zápas měl pikantní nádech pro dlouholetého kapitána Energie Skuhravého, který momentálně hostuje v Litvínově. Angažmá v Karlových Varů má za sebou i současný litvínovský kouč Rulík.

Od úvodních minut se hrál opatrný hokej z obou stran, větší příležitosti si však vytvořili domácí. Ve 4. minutě skončila střela Dlouhého z bezprostřední blízkosti na levém betonu hostujícího gólmana Francouze, který si poradil i se šancemi Zuckera a Koblasy. Verva byla blízko ke vstřelení branky v 9. minutě, když Jurčík minul puk před zcela odkrytou karlovarskou brankou.

Na začátku druhé třetiny si tlak vytvořili hosté, ale následně doplatili na nedisciplinovanost. Ve 26. minutě dostali Západočeši po faulech Chaloupky a Lukeše možnost hrát přesilovku pět na tři v délce 105 vteřin. V početní výhodě si nejdříve velkou brankovou příležitost vypracoval Zaťovič, kterou opět výborně chytající Francouz ještě stačil zlikvidovat. V pokračující přesilovce pět na čtyři se ale Vachovec dobře zorientoval v brankovišti a zajistil domácím vedení.

Francouze překonal až Ručinský

Vyrovnat mohl Lukeš, ale jeho střela švihem mířila mimo Závorkovy tyče. V posledním dějství nadále vycházela obě mužstva ze zajištěné obrany, ale Energie i v této fázi utkání byla aktivnější. Francouz však pokračoval ve spolehlivém výkonu a postupně zlikvidoval příležitosti Hovorky, Balána i Zaťoviče.

Definitivní zlom ve prospěch Karlovarských nastal ve 48. minutě, kdy krátce po sobě byli vyloučeni Šlégr s Lukešem a domácí měli 80 sekund dlouhou výhodu pět na tři, kterou využili. Po nahrávce Pohla se trefil kapitán Zaťovič.

Vývoj utkání ještě mohlo zdramatizovat vyloučení Dreslera v 56. minutě, který obdržel za vražení Gerháta na mantinel trest dvě plus deset minut. Severočeši sice tuto výhodu nevyužili, přesto se jim podařilo připravit Závorku o čisté konto. Třináct sekund před koncem se při hře šest na čtyři trefil Ručinský.

35. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Vachovec (Gulaši, Dlouhý), 49. Zaťovič (Pohl, Rýgl) - 60. Ručinský (Skuhravý, Trávníček). Rozhodčí: Šindler, Homola - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 5:8, navíc Dresler (K. Vary) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4608.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši, T. Dvořák - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, Dlouhý - Zucker, R. Hruška, Kytnár - M. Látal, Koblasa, Micka. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Pavlík, Šlégr, Posmyk, Chaloupka - Martynek, Ručinský, Lukeš - Gerhát, Skuhravý, Trávníček - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Písařík, Smolka, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama