Hlavní obsah

Zámorský se inspiroval v Soči od Švéda a zařídil Zlínu vítězství

Chomutov

Hokejisté Zlína si poradili s posledním celkem tabulky extraligy až po samotných nájezdech a z Chomutova si odvezli dva body díky výhře 3:2. Navázali tak na svoje předešlé vítězství na ledě pražské Slavie a posílili týmové sebevědomí před nedělním vystoupením v Hradci Králové. Rozhodující gól vstřelil v osmé sérii nájezdů efektně zakončenou penaltou obránce Petr Zámorský.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Zámorský ze Zlína při samostatných nájezdech po vstřelení rozhodující branky utkání chomutovskému brankáři Martinu Růžičkovi.

Článek

„Nejsem specialistou na trestná střílení, ale klukům přede mnou se nedařilo a trenér asi už nevěděl, koho tam poslat. Ukázal na mě. Do poslední chvíle jsem netušil, co udělám. Nakonec jsem si všiml postavení brankáře, zvolil jsem otočku a puk propadl gólmanovi do sítě," líčil úspěšný exekutor, který si vzal inspiraci ze svého nedávného startu na turnaji Euro Hockey Tour v ruském Soči. „Takové zakončení jsem viděl před Vánoci u jednoho Švéda v zápase s námi. Snažím se z reprezentačních akcí sbírat co nejvíce zkušeností a tohle byla jedna z nich," usmíval se Zámorský.

A co kdyby mu riskantní parádička v Chomutově nevyšla? „Asi by to pro nás nebyla dobrá situace, ale nad případným neúspěchem při svém kuriózním nájezdu teď nepřemýšlím. Dal jsem gól, a to byl hlavní cíl. Prostě jsme vyhráli za dva body, byť jsme určitě chtěli tři," povídal obránce, který litoval slabších chvilek Zlína. „Při dvoubrankovém náskoku jsme hráli něco jiného, než bylo potřeba. A pustili jsme soupeře do vyrovnání. Chomutov ožil a mohl dokonce vyhrát. Za výkon ve třetí třetině i v prodloužení si bod zasloužil. I když je skoro beznadějně poslední, nehraje vysloveně špatný hokej a asi tady budou mít problémy i jiná mužstva než Zlín," uvažoval nadějný bek.

Zlínský trenér Rostislav Vlach nabádal na severu Čech svoje svěřence, aby outsidera nepodcenili. „Víme, že Chomutov se výsledkově trápí, chyběla mu herní pohoda, ale doma není odevzdaným soupeřem," mínil kouč.

Chomutovský kouč Josef Turek ocenil bojovnost svého mužstva: „Vážím si toho, že jsme dotáhli dvougólové manko, což se nám předtím ještě nepodařilo. Od toho se chceme odrazit a postupně se zlepšovat. Čekáme na návraty zkušených hráčů z marodky i mladíků z mistrovství světa dvacítek."

Reklama

Související témata: