Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 4:1Pardubice porazily Liberec a navázaly na výhru z Chomutova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Somík 1 : 0
30. Endál 2 : 0
52. Bulík 2 : 1
56. Tybor 3 : 1
60. Gregorc 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic navázali ve 35. kole Tipsport extraligy na předchozí výhru v Chomutově a na domácím ledě porazili Liberec 4:1. Východočeši se dostali do vedení už ve třetí minutě a náskok nepustili až do závěrečné sirény. Vítězný gól dal v polovině zápasu v přesilovce Endál. Liberec stihl ještě ve třetí třetině utkání zdramatizovat, avšak dva góly Pardubic v závěrečné pětiminutovce rozhodly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Pardubic se radují ze vstřelené branky.

Článek

Pardubice musely v prvním utkání nového roku oželet služby útočníka Sýkory. Zápasovou premiéru v libereckém dresu si odbyl obránce Gřegořek, který přišel ze Sparty. Domácí se chtěli poučit z minulých utkání, kdy na poslední chvíli zachraňovali zpackaný úvod, a tentokrát šli rychle do vedení. Kolař vystihl rozehru Bílých Tygrů a připravil gól Somíkovi.

Liberec mohl srovnat při hře čtyři na čtyři, jenže Vampola v čisté šanci trefil jen Hudáčka. V podobné pozici neuspěl na druhé straně ani Gregorc. Pardubičtí zadáci byli vůbec při ofenzivní chuti. Ďaloga během první části nevyužil dva samostatné úniky, v závěru pak z těžkého úhlu netrefil odkrytou branku.

Bílí Tygři se k útočné hře dostávali pomaleji, ale ve druhé třetině už rychle přibývaly zákroky i Hudáčkovi. Ten se vyznamenal hlavně při další šanci Vampoly a za svá záda nepustil ani štiplavou ránu Nedvěda, který si zajel za pardubickou obranu. To domácí svou možnost využili. Při přesilové hře Endál naznačil, že bude objíždět branku, a poté rychlým manévrem zasunul kotouč k bližší tyči.

Liberec se ve třetí části dlouho nemohl dostat k vážnému ohrožení Hudáčka, ale přece jen dokázal snížit. Pardubický gólman neudržel prudkou střelu a Bulík rychle dorazil kotouč do branky. Víc už však Bílí Tygři nestihli. Pět minut před koncem totiž nejprve Cetkovský v dobré šanci trefil pouze horní tyč, ale za chvíli připravil pozici pro Tybora, který dorážkou skrz chumel hráčů rozhodl. Při liberecké hře bez brankáře přidal čtvrtý gól Gregorc.

35. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Somík (Kolář), 30. Endál (Kolář), 56. Tybor (Semorád), 60. Gregorc (Semorád) - 52. Bulík (Víšek, Bartek). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9203.
Pardubice: Hudáček - Ďaloga, Gregorc, Korím, Píša, V. Kočí, Zdráhal - Radil, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Somík, Endál - Tybor, Cetkovský, Semorád - Moučka, Nahodil, Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.
Liberec: Melicherčík - Čakajík, Derner, Výtisk, Gřegořek, Čutta, Vitásek - Urban, Nedvěd, Dušek - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Vampola, J. Vlach - Jass, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice